Connect with us

technokrata

Hajrá mobil szélessáv – gyors fel- és letöltés!

Kütyük

Hajrá mobil szélessáv – gyors fel- és letöltés!

Az Ericsson beindítja a HSPA-t a 2,6 GHz-es frekvenciasávban.

Az Ericsson bejelentette a WCDMA/HSPA 2,6 GHz-es frekvenciasávban való használatához szükséges infrastruktúra és eszközplatformok bevezetését. Az élénk piaci érdeklődés kiváltotta lépés világszerte segíti a mobil szélessáv terjedését. A 2,6 GHz-es frekvenciasávhoz kínált HSPA-termékek bevezetése azonnali és biztonságos választást kínál az ebben a sávban mobil szélessávú szolgáltatások nyújtását tervező hálózatüzemeltetők számára.

A kezdeményezés részben a 2,6 GHz-es sávot használó HSPA-eszközök bevezetése iránt a mobilkészülék-gyártók körében tapasztalható növekvő érdeklődésnek köszönhető. Másrészről, az Ericsson a laptopokban használatos WCDMA/HSPA eszközplatformok és mobil szélessávú modulok sikeres termékcsaládjához mostantól 2,6 GHz-es támogatást is nyújt.

A 2,6 GHz-es frekvenciasávra vonatkozó új licencek világszerte most kezdenek elérhetővé válni, és az Ericssonnak a 2,6 GHz-es frekvenciasávra tervezett HSPA-megoldása lehetővé teszi, hogy a hálózatüzemeltetők új piacokat alakítsanak ki.

A HSPA beindítása a 2,6 GHz-es frekvenciasávon a jelenlegi HSPA-hálózatok üzemeltetőit is arra fogja ösztönözni, hogy tovább bővítsék meglévő mobil szélessávú üzletágukat az új frekvenciatartományokat is felhasználva, mivel így használhatják a már meglévő infrastruktúrát, ezáltal nagyobb költséghatékonyságot elérve és a végfelhasználói berendezések szélesebb körét támogatva.

Ulf Ewaldsson, alelnök és az Ericsson rádiós termékterületének vezetője szerint. ˝A 2,6 GHz-es frekvenciasávhoz tervezett HSPA-termékek bevezetése segíti az Ericssont azon törekvésében, hogy a mobil szélessávú hozzáférést mindenhová eljutassa, hogy az bármikor, bármilyen eszközről, a lehető legtöbb ember számára elérhető legyen˝.

˝A HSPA kipróbált technológia és vezető iparági szabvány. Már számos frekvenciasávban – köztük a 850, 1700, 1800, 1900 és 2100 MHz-es sávban – használatban van, a 900 MHz-es frekvenciasávban pedig szintén hamarosan megkezdődik a bevezetése. A 2,6 GHz-es frekvenciasávban nyújtott támogatás révén a 2,6 GHz-es licencekkel rendelkező hálózatüzemeltetők és azok végfelhasználói is élvezhetik a méretgazdaságosság előnyeit˝.

A HSPA-technológia jelenleg világszerte több mint 130 élő hálózatban áll rendelkezésre, és további több mint 50 telepítés van folyamatban. A 2,6 GHz-es frekvenciasávhoz HSPA-támogatással rendelkező hálózatok és végfelhasználói eszközök kereskedelmi bevezetése 2008 vége felé várható.

Mint ismeretes, hazánkban jelenleg már mindhárom mobil szolgáltató rendelkezik kereskedelmi HSDPA szolgáltatással, melyek elméleti maximális sebessége letöltési irányban 3,6-7,2 Mbit/s. A feltöltés átlagosan 384 Kbit/s sebességű, de a T-Mobile a főváros bizonyos részein már 1,4 Mbit/s-os (HSUPA) feltöltési sávszélességet biztosít előfizetői számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák