Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

Kütyük

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

HTTP/FTP/Bitorrent/Youtube állományok, és akár komplett website-ok letöltése: Free Download Manager.

Az Internet Explorer még a hetes kiadás után is adós maradt egy jó letöltőmenedzser funkcióval – az űrt ezért számos szoftver továbbra is kihasználja. Ilyen például a megszakadt letöltéseket folytatni tudó, többszálas letöltésre képes, ugyanakkor ingyen (freeware) használható Free Download Manager (FDM), amely a minap újult meg és vált letölthetővé.

Maga a szoftver lehetővé teszi, hogy nem csak HTTP, hanem HTTPS és FTP site-okról is a megszakadt adatátvitelt folytatni képes módon töltsünk le. Sőt, támogatja a Bittorrent file-transzfert. Mindezt természetesen akár sokkal gyorsabban is végre tudja hajtani, mintha böngészőből kezdeményeztük volna a letöltést – alkotói szerint a többszálas, P2P kialakításnak köszönhetően akár 600%-kal is gyorsabbá válhat egy-egy állomány beszerzése.

A GNU General Public License alatt terjesztett alkalmazás emellett kínál egy olyan extrát, amit eddig csak elvétve találhatott meg az internetező: le tudja menteni winchesterre a flash videókat is. Nem okoz tehát gondot a Youtube, a Google Video és más filmmegosztó szolgáltatások nekünk tetsző klipjeinek archiválása sem. Emellé ráadásul a felhasználó részesévé válhat egy nagy közösségnek is, amely értékeli az egyes állományokat. Ez segíti a tájékozódást, hogy az adott file-t mennyire érdemes letölteni, mit tapasztaltak a többiek ezzel kapcsolatban. Nem meglepő módon ez a fajta kontroll szinte teljesen kiiktatja a használhatatlan és/vagy veszélyes állományok letöltésének veszélyét.

Mire képes még a FDM? Beállítható sávszélesség korlátozás, szervezhetővé és ütemezhetővé válnak a letöltések, komplett website-okat tölthetünk le HTML Spidere révén, Interneten keresztül távolról is vezérelhető stb. Érdemes tehát próbát tenni: a legújabb, 2.5.718-as változat letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés