Connect with us

technokrata

Első élőfotók: Samsung F700 csúcsmobil

Kütyük

Első élőfotók: Samsung F700 csúcsmobil

Vadonatúj felvételek érkeztek a dél-koreai gyártó sokak által várva várt újdonságáról.

A Samsung F700-ról első pillantásra akár azt is hihetjük, hogy nem más, mint a közelmúltban debütált Apple iPhone. A hasonlóság azonban csak a külső megjelenés kapcsán érhető tetten, ugyanis a Samsung új készüléke technológiai szempontból jóval túlmutat az iPhone-on. A 432×240 pixeles felbontású, 3,2 colos képátlójú TFT display természetesen érintésérzékeny, de az adatbevitel nem csak a kézírásfelismerés, hanem a szétcsúsztatást követően előbukkanó QWERTY billentyűzet segítségével is megoldható.

Az F700 egy új felhasználói interfészt kapott, mely idén a rangos IF díjat is elnyerte Design Kommunikáció kategóriában. A felhasználói felület (UI) a ˝Croix˝ elnevezést kapta, ami franciául annyit jelent: kereszt. Ez nagyban megkönnyíti a használhatóságot főleg olyan esetekben, mint a beviteli lehetőségek változtatásai, alapvető navigálási funkciók, tartalom hozzáférés, valamint a feladatok lefuttatása.

Az alaphelyzetben 112 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 16,4 milliméter vastag F700 nem csak GPRS, EDGE és UMTS, hanem HSDPA (3,6 Mbit/s) hálózatokban is használható. A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) telefon hátsó részében elhelyezett autofókuszos digitális fényképezőgépről korábban úgy tudtuk, hogy 5 megapixeles felbontású, a Samsung által szeptember elején kiadott hivatalos sajtóanyagban viszont már csak 3 megapixel szerepelt.

Szólnunk kell továbbá a microSD memóriakártyák támogatásáról, a fejlett médialejátszó alkalmazásról, valamint a sztereó Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitásról. A piacon novemberben debütáló Samsung F700 pontos ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek