Connect with us

technokrata

A legújabb multimédiás gyöngyszem

Kütyük

A legújabb multimédiás gyöngyszem

Megérkezett a legfrissebb, multimédiás BlackBerry készülék.

Emlékezetes, hogy a RIM (Research In Motion) tavaly mutatta be az első, fejlett multimédiás szolgáltatásokkal, így például többek közt kamerával is ellátott mobiltelefonját, a Pearl 8100-at. A gyártó most elérkezettnek látta az időt arra, hogy bemutassa ennek a készüléknek az utódját, a korábban Comet fejlesztési kódnevet viselt BlackBerry Pearl 8120-at.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a hátlapba szerelt, videófelvevős digitális fényképezőgép modul immár nem 1,3 megapixeles, hanem 2 megapixeles felbontással rendelkezik, illetve, hogy a kamera képe már nem függőlegesen, hanem vízszintesen látszik a kijelzőn. Az LCD-hez nem nyúltak hozzá a fejlesztők, vagyis maradt a 240×260 pixeles felbontás és a 65 ezer színárnyalat.

Fontos, hogy a microSD (TransFlash) memóriakártyák cseréjéhez már nem kell szétszedni és újraindítani a telefont, ugyanis a bővítőslot nem az akkumulátor alatt, hanem a készülék oldalán található. A korábbinál némileg ellenállóbb kivitelű BlackBerry 8120 kapcsán szólnunk kell még a sztereó Bluetooth (A2DP) támogatásról, a Wi-Fi (802.11b/g) kontrollerről, a 64 MB-os belső memóriáról, a spéci SureType QWERTY billentyűzetről, illetve a 4 órás beszélgetési időről és a 360 órás készenléti időről (900 mAh Li-ion akksi).

A 107x55x14 milliméter méretű, négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) újdonság egyébként egész pontosan 91 grammot nyom a mérlegen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák