Connect with us

Hirdetés

technokrata

TV-vevős spéci Motorola csúszkamobil

Kütyük

TV-vevős spéci Motorola csúszkamobil

A Motorola sem szeretne kimaradni a legújabb mobil TV-s őrületből.

A Motorola RIZR Z6tv tulajdonképpen nem más, mint a Motorola RIZR Z6 MediaFLO (Qualcomm) technológiával felvértezett, spéci TV-vevős kiadása. Mint ismeretes, ezt a technológiát az Egyesült Államokban használják mobil TV-zésre – Európában, így többek közt hazánkban is a DVB-H a domináns mobil TV szabvány.

A Motorola Z6tv a világon elsőként a Verizon Wireless-nél lesz kapható. A boltok polcain október 5-én, vagyis e hét pénteken felbukkanó újdonság két éves előfizetéssel 179 dollárba (32 ezer forint) fog kerülni. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy a Motorola mikor adja majd ki első európai, DVB-H kompatibilis TV-nézős mobilját.

A 105 gramm tömegű készülék alaphelyzetben egész pontosan 105 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 16,2 milliméter vastag. Ezúttal egy QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, 2 colos képátlójú TFT display gondoskodik a vizuális megjelenítésről, melynek színmélysége 16 bit (65 ezer színárnyalat). A 2 megapixeles felbontású CMOS szenzorra épülő kamera révén maximum 1.600×1.200 képpontos fényképek készíthetők.

A Linux operációs rendszerrel felvértezett Motorola RIZR Z6 belső memóriája 50 MB-os kapacitású és microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bármikor egyszerűen bővíthető, akár 2 GB-ig. Az UMTS még mindig hiányzik a telefonból, de legalább a GPRS és EDGE adatátvitelről nem kell lemondanunk, ezenkívül pedig Bluetooth 2.0 (A2DP) és USB 2.0 interfész is került a készülékbe.

Említést érdemel továbbá az 1.000 férőhelyes telefonkönyv, a Java MIDP 2.0 támogatás, az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, a 2,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, valamint a megnövelt, 940 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor, mely optimális esetben 7 órás beszélgetési időt, illetve 400 órás készenléti időt tesz lehetővé.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés