Connect with us

technokrata

TV-vevős spéci Motorola csúszkamobil

Kütyük

TV-vevős spéci Motorola csúszkamobil

A Motorola sem szeretne kimaradni a legújabb mobil TV-s őrületből.

A Motorola RIZR Z6tv tulajdonképpen nem más, mint a Motorola RIZR Z6 MediaFLO (Qualcomm) technológiával felvértezett, spéci TV-vevős kiadása. Mint ismeretes, ezt a technológiát az Egyesült Államokban használják mobil TV-zésre – Európában, így többek közt hazánkban is a DVB-H a domináns mobil TV szabvány.

A Motorola Z6tv a világon elsőként a Verizon Wireless-nél lesz kapható. A boltok polcain október 5-én, vagyis e hét pénteken felbukkanó újdonság két éves előfizetéssel 179 dollárba (32 ezer forint) fog kerülni. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy a Motorola mikor adja majd ki első európai, DVB-H kompatibilis TV-nézős mobilját.

A 105 gramm tömegű készülék alaphelyzetben egész pontosan 105 milliméter hosszú, 45 milliméter széles és 16,2 milliméter vastag. Ezúttal egy QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, 2 colos képátlójú TFT display gondoskodik a vizuális megjelenítésről, melynek színmélysége 16 bit (65 ezer színárnyalat). A 2 megapixeles felbontású CMOS szenzorra épülő kamera révén maximum 1.600×1.200 képpontos fényképek készíthetők.

A Linux operációs rendszerrel felvértezett Motorola RIZR Z6 belső memóriája 50 MB-os kapacitású és microSD (TransFlash) memóriakártyákkal bármikor egyszerűen bővíthető, akár 2 GB-ig. Az UMTS még mindig hiányzik a telefonból, de legalább a GPRS és EDGE adatátvitelről nem kell lemondanunk, ezenkívül pedig Bluetooth 2.0 (A2DP) és USB 2.0 interfész is került a készülékbe.

Említést érdemel továbbá az 1.000 férőhelyes telefonkönyv, a Java MIDP 2.0 támogatás, az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, a 2,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, valamint a megnövelt, 940 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor, mely optimális esetben 7 órás beszélgetési időt, illetve 400 órás készenléti időt tesz lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák