Connect with us

technokrata

Ilyen Nokia N95 eddig még nem volt!

Kütyük

Ilyen Nokia N95 eddig még nem volt!

A Nokia N95 sem kerülhette el sorsát, vagyis, hogy valaki tovább ˝nemesítse˝.

Az alábbi felvételeken egy limitált szériás Nokia N95 látható, melynek felületét nem kevesebb mint 325 gyémánt díszíti. A telefonból mindössze 10 darabot készítenek és mindegyik modellen fel van tüntetve a sorozatszáma (1-10).

A spéci N95 vásárlói megszabhatják, hogy pontosan milyen színű gyémántok kerüljenek a készülékre, illetve akár úgy is dönthetnek, hogy drágakövek alkalmazása helyett aranyból készüljön a telefon borítása. A pontos árral kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, de kétség sem férhet hozzá, hogy a vásárlóknak súlyos 10 ezer eurókat kell majd kifizetniük a limitált N95-ösökért.

Nokia N95
Az N95 Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotók is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak. Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába. A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó. A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes. A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség. A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.

A Nokia N95 8GB ˝személyében˝ nemrégiben utódot kapott Nokia N95-ről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek