Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hullámzás: meglepően újszerű Logitech billentyűzet

Kütyük

Hullámzás: meglepően újszerű Logitech billentyűzet

A Logitech Comfort Wave Design természetes pozícióba segíti a kezet és az ujjakat, így kényelmesebben gépelhetünk rajta.

A Logitech Budapesten is bemutatta egyedi formatervezésű új billentyűzetét, mely előrelépést jelent a hagyományos billentyűzetekhez képest, használatához azonban nem kell új gépelési stílust elsajátítanunk. A Logitech Cordless Desktop Wave és a Logitech Wave Keyboard billentyűzetek is a Logitech Comfort Wave Design formatervet követik, ami PC és Mac gépek használóinak is kényelmesebbé teszi a gépelést.

A Logitech kényelmes, de a megszokott módon használható billentyűzet-kialakítása három alapelem ötvözésével jött létre: hullámzó magasságú billentyűk, enyhe U-alakban ívelt gombsorok, és egy kézhez idomuló tenyértámasz. Az ergonomikus billentyűzetekkel ellentétben a Wave billentyűzet azonnal használható, kezelése nem igényel hosszas gyakorlást. A Comfort Wave Design a kezeket és az ujjakat úgy vezeti, hogy azok természetes és kényelmes gépelési pozíciót vegyenek fel.

Ujjaink nem egyforma hosszúak. Az emberi kéz e fontos jellemzőjéhez igazodva az új Comfort Wave Design egyik legfontosabb alkotóeleme a fokozatosan hullámzó gépelési felület, ami minden egyes ujjunkat saját hosszának megfelelő módon támasztja meg. A Wave billentyűzet gombjai az A és az Enter gomboknál a legmagasabbak, amiket rendszerint a kisujjunkkal ütünk le. Befelé, a középső ujj irányába haladva a billentyűk egyre alacsonyabbak, a D és K gomboknál érve el mélypontjukat. Még tovább haladva, a mutatóujjal használt G és H gombok környékén enyhe emelkedés érzékelhető. A legmagasabb és legalacsonyabb billentyűk közti szintkülönbség 4 milliméter. Mivel a gombok így közelebb kerülnek az ujjbegyekhez, a kéz és az ujjak természetesebb tartást vehetnek fel, ezáltal pedig elkerülhető a kitekert kéztartásból eredő kényelmetlenség-érzet és növekszik a gépelési teljesítmény.

Az alig észrevehető 5 fokos görbület lehetővé teszi, hogy kezünket a csuklók erőltetett hajlítása nélküli, nyitott, természetes pozícióban tartsuk. Mivel minden gomb azonos méretű, az új formához pillanatok alatt hozzá lehet szokni. A leggyakrabban használt gomb, a szóköz billentyű is követi az íves-hullámos kialakítást, nagyobb magasságának köszönhetően sokkal könnyebb leütni.

A kipárnázott és a billentyűzet ívét követő támaszték is hullámos felületű, hullámvölgyei finoman segítenek a megfelelő és legkényelmesebb helyre pozícionálni a kezet. A bélelt belsőnek és a puha bevonatnak köszönhetően még a gépelések közötti szünetekben is kényelmes helyet biztosít tenyerünknek.

Használatát még jobban megkönnyítendő, a Comfort Wave Design kialakítás nagyméretű, jól látható és könnyen elérhető gyorsbillentyűket is kínál. A Logitech szoftverével PC és Mac gépeken is használhatjuk őket mappák, weboldalak vagy alkalmazások (például egy fotógyűjtemény vagy a zenelejátszó) megnyitására. Windows Vista felhasználók a gyorsbillentyűkkel aktiválhatják a ˝Flip 3D˝ szolgáltatást, a Windows oldalsávot, vagy a minialkalmazásokat. A Logitech új minialkalmazásokat is készített a Vista operációs rendszerhez: egy állapotjelzőt a ˝caps lock˝, ˝num lock˝ és ˝scroll lock˝ billentyűkhöz; egy gépeléssebesség-mérőt; valamint egy hibaarány számítót, ami nyomon követi, hogy hányszor használtuk a visszatörlés billentyűt. Mac felhasználóknak a Media Center gyorsbillentyű alapértelmezés szerint a Front Row szolgáltatást hozza elő.

A Logitech Cordless Desktop Wave csomagban egy Comfort Wave Design kialakítású vezeték nélküli billentyűzet és egy vezeték nélküli lézer-optikai egér van. A jobb és bal kézzel is használható egér megjelenésében és kényelmében is jól kiegészíti a Wave billentyűzetet. Az egér pixeles pontosságú letapogatást és jó fogású, gumírozott fogóéleket kínál. Az egéren és a billentyűzeten is elemtöltöttség-jelző LED figyelmeztet még idejében az elemcserére, így eszközeink nem hagynak cserben váratlanul.

A Logitech Cordless Desktop Wave billentyűzet-egér kombináció már kapható a kereskedelmi forgalomban, a Logitech Wave billentyűzet vezetékes változata pedig világszerte októbertől lesz elérhető. A termékek magyarországi végfelhasználói ára 23.990 forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés