Connect with us

technokrata

Adobe lejátszón keresztül fogunk tévézni?

Kütyük

Adobe lejátszón keresztül fogunk tévézni?

Piros-fehér jövő?

Az Adobe bejelentette, hogy jelentős televíziós társaságok és tartalomszolgáltatók (CBS, PBS, Yahoo! Video, Meredith Corporation, Blip.tv, Fora.tv, Motionbox, MyToons, StimTV) szorosan együttműködnek az Adobe-val, és a jövőben az Adobe Media Player alkalmazást kívánják használni tartalomszolgáltatási célokra. „Az Adobe arra törekszik, hogy ne legyen különbség a televízió és az online videoszolgáltatás között.” – mondta Jim Guerard, az Adobe Dynamic Media alelnöke.

Az Adobe Media Player egy egyszerű asztali (desktop) médialejátszó, amely a teljes képernyős élő sugárzás (streaming) mellett lehetőséget biztosít a videók letöltésére, így azok akár offline is megtekinthetők. A felhasználók kijelölhetik kedvenc műsoraikat, így automatikusan hozzájuthatnak a legújabb epizódokhoz.

Az Adobe Media Player az Adobe első AIR alapú szoftvere. (Az Adobe Integrated Runtime egy olyan futtatókörnyezet, amellyel interaktív internetes alkalmazásokat – platformtól függetlenül – asztali alkalmazássá alakíthatunk.) A televíziós adások és az online videók sugárzása az új lejátszó gerincét képező Adobe Flash technológiára épül. A platform-független Adobe Media Player olyan nyílt szabványokra alapul, mint a Really Simple Syndication (RSS) és a Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL). Az alkalmazás teljesíti a felhasználók egyik régi vágyát: böngésző nélkül is képes lejátszani az internet legnépszerűbb videoformátumát, a Flash videót.

Az Adobe Media Player új terjesztési, terjeszkedési és mérési lehetőségeket biztosít a videoközpontú tartalomszolgáltatók számára. Ilyen opció például a felhasználóhoz köthető, dinamikus hirdetések megjelenítésére. A médiavállalatok személyre szabhatják a lejátszó felhasználói felületét, így könnyen összeegyeztethetik a cég brandjével és a kiválasztott videó jellegével. Az Adobe Media Playerrel részletes kimutatás készíthető az adatforgalomról. A lejátszót olyan tartalomvédelmi funkciókkal látták el, mint az adatvédelmi kódolás streaming esetén vagy az identitás alapú védelem.

Kompatibilitás és hozzáférhetőség
Az Adobe Media Player angol nyelvű bétaverziója már letölthető az Adobe Labs oldalról. Az alkalmazás egyelőre a Microsoft Windows és a Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilis; végleges változata 2008 elején várható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák