Connect with us

technokrata

Weblapkészítő verseny diákoknak

Kütyük

Weblapkészítő verseny diákoknak

Csapatmunka, kritikus gondolkodás, önállóság és problémamegoldás.

Az Oracle oktatási alapítványa (Oracle Education Foundation, OEF) a 9 és 19 év közötti diákok és tanáraik számára idén is kiírta a ThinkQuest nemzetközi versenyt, amelyben a csapatok bármilyen oktatással kapcsolatos webhely készítésére vonatkozó pályázataikkal indulhatnak. Az Oracle ez évben is nagy érdeklődésre számít, hiszen az előző tanévben is több mint 80 magyar – köztük nem egy többnemzetiségű, például szlovák-magyar – csapat adott le pályamunkát. A nemzetközi megmérettetésre 2008. április 2-ig adhatják be munkáikat a csapatok a világ bármely tájáról, így Magyarországról is.

A feladat a technológiai ismeretek bővítése mellett számos olyan, a 21. században nélkülözhetetlen képességet és készséget fejleszt, mint a csapatmunka, kritikus gondolkodás, önállóság és problémamegoldás. A résztvevők egyúttal publikáltan webes szerzőkké is válnak, hiszen munkáik a népszerű ThinkQuest Könyvtárban évente mintegy 30 millió érdeklődő számára válnak elérhetővé. A weboldalak tartalma tetszőleges lehet, a ThinkQuest 2007 nyertes csapatainak egyike például a veszélyeztetett állatokat állította munkájuk középpontjába. A 2007-es évben indult magyar csapatok is számos érdekes témát dolgoztak fel munkáikban, így például az egészséges táplálkozást, Napóleont, Magyarország történelmi épületeit és az űrturizmust.

A ThinkQuest 2008 nemzetközi versenyre beterjesztett pályázatokat szakpedagógusok értékelik ki. A jelentkezési határidő 2008. április 2., a csapatoknak így akár hét hónapjuk is lehet a pályamunkák összeállítására. A csapatok szabadon válogathatják össze tagjaikat, tehát nem elvárás, hogy egy oktatási intézményben tanuljanak. A verseny egyik kiemelt célja a közös munka ösztönzése, hiszen a weboldalépítésénél különböző területeken szerzett tapasztalatok és képességek összerakásából származik a legjobb eredmény. Így szükség van a tartalom előállításához az adott témában elmerülni tudó csapattagra, a programozáshoz értő résztvevőre, a megjelenés megtervezéséhez megfelelő esztétikai érzékkel rendelkező csapattagra, stb. A verseny nyelve az angol, így a nyelvismeret alapkövetelmény a csapattagokkal szemben.

A győzteseket az Oracle Education Foundation különféle díjakkal jutalmazza. Korcsoportonként a legjobb öt csapat notebookokat, illetve 1000 dolláros ösztöndíjat kap, a legjobb három team tagjai pedig az évenkénti san francisco-i ThinkQuest Live eseményre utazhatnak el.

A hazai részvevők között az Oracle külön versenyt hirdet, amelynek nyertesei közt szintén értékes díjakat (pl. webkamera, pendrive, MP3-lejátszó) sorsol ki. A győztesek a nyereményeket az Educatio oktatási kiállításon vehetik át, ahol egyben a pályaműveiket is megtekintheti a közönség.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák