Connect with us

technokrata

Leszakították Burmát a világhálóról

Kütyük

Leszakították Burmát a világhálóról

A burmai katonai junta mindent megtesz azért, hogy a tüntetésekről készült felvételeket ne láthassa a világ.

Mint ismeretes, pénteken tovább folytatódtak Mianmarban a hét elején kezdődött tiltakozások a katonai vezetés ellen. Az erőszakos megtorlások mellett a hatalom elvágta a burmai állampolgárok internet-hozzáférését azért, hogy megállítsák a demokráciapárti tüntetésekről készült filmfelvételek kijutását az országból. Az Internetkávézókat bezárták, az ország Internet-szolgáltatói pedig azt állítják, hogy egy sérült kábel vezetett az egész államra terjedő totális Internet-zárhoz. A legutóbbi tiltakozásokról ugyanis mobiltelefonokkal és videokamerákkal terhelő filmanyagokat készítettek, amiket aztán a weben keresztül küldtek el.

Dominic Faulder, brit újságíró a Reuters-nek elmondta: „Meg akarják állítani az üzenetet, hogy ne érjen célba, de csak lassítani tudják, feltartóztatni nem. Sok kép lesz, és mind nyilvánosságra kerül.”

A világ legszigorúbb cenzúráinak egyik elszenvedője Burma, ám a tüntetésekről, beleértve a buddhista szerzetesek bántalmazását és egy japán fényképész meggyilkolását, készült képek szerencsére napvilágot láttak az Internetnek köszönhetően.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek