Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felügyelni akarják a szörfözést

Kütyük

Felügyelni akarják a szörfözést

Szóbeli ígéretre hagyatkozni nem elég – állítja egy felmérés.

A szülők túl hiszékenyek gyermekeik esetében, amikor az Internet-használat biztonsága kerül szóba – állítja a BroadbandChoices legújabb kutatása. A brit szülők 84 százaléka megelégszik csupán egy szóbeli ígérettel, amikor gyermekeik online tevékenységét firtatják. A jelentés szerint ez bizony nyugtalanító, mivel négy gyermekből egy titokban már találkozott online kapcsolatnak köszönhetően idegennel, potenciális veszélynek kitéve magát.

Michael Phillips, a BroadbandChoices termékigazgatója szerint meglepő, hányan bíznak meg gyermekükben, hogy azok eleget tesznek csupán a felkérésüknek. „Ez ugyanis a legtöbb esetben nem történik meg – amint azt a kormányzati kutatás is bebizonyította. Ahelyett, hogy egy egyszerű ígéretre hagyatkoznának, a fokozott szülői felügyelet mellett biztonsági szoftvert is alkalmazniuk kéne a szülőknek, oktatással kiegészítve, annak érdekében, hogy a nem megfelelő tartalmak és emberek ne érjék el gyermekeiket.”

A kutatás szerint a megkérdezett szülők 63 százaléka használt szoftveres alkalmazást gyermekének kordában tartása érdekében, 62 százalékuk az online eltöltött időt szabályozza, és 59 százalék manuálisan ellenőrzi a számítógépet, hogy kifigyelje az online tevékenységeket.

A felmérésben 11-16 éves gyermekeket is faggattak a szünidő alatti online szokásaikról. A legnépszerűbbnek a zene és fotó letöltésnek bizonyult a maga 48 százalékával, ezt követte a chatszoba és a kapcsolatépítés (45%), majd a közösségi portálok (40 százalék).

Phillips szerint az Internethez való állandó hozzáférési lehetőség mindenütt potenciális veszélyt rejthet. „A szülőknek kötelességük óvatosabbnak lenni a felületes ellenőrzések helyett, annak érdekében, hogy megvédjék gyerekeiket, akik egyre inkább arra használják az internetet, hogy kapcsolatot alakítsanak ki idegenekkel.”

Phillips mindemellett magas számlákkal is riogatta a szunnyadó gyanakvással rendelkező szülőket. „A gyermekek 48 százaléka rendszeresen tölt le fizetős tartalmakat, a sokk pedig csak hó végén érkezik!”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés