Connect with us

technokrata

11 év garancia a legújabb Wi-Fi eszközökre

Kütyük

11 év garancia a legújabb Wi-Fi eszközökre

Négy újdonság a D-Link háza tájáról.

A D-Link 2005 végén mutatta be az időközben jelentős kompatibilitási fejlődésen átesett draft n szabványtervezetre épülő vezeték nélküli termékcsaládját, mely végre megoldást jelent a nagyobb otthonok és a kisebb irodák kieső pontok nélküli lefedésére egyetlen eszközzel. Az egyetlen visszatartó erő mindeddig az ár volt, hiszen az n szabványos eszközök ára többszöröse volt a napjainkban elterjedt G készülékeknek. Az árérzékeny, de újdonságokra nyitott vásárlóknak fejlesztette ki a D-Link a DIR-615 Wireless N otthoni routert, mely 2 külső és 2 belső antennával többszörösére növeli a lefedettséget és a vezeték nélküli sebességet, mégis megfizethető áron teszi ezt. A termék ajánlott bruttó végfelhasználói ára a 108 Mbps eszközökhöz közelítve 17 000 Ft alatt várható a D-Link kiemelt partnereinél.

A másik három újdonság nem árával szeretne sikereket elérni, inkább a portfolió bővítés irányába mutat. A DWA-556 a ma már legtöbb PC-ben megtalálható, de kevés gyártó által támogatott PCI Express x1 alaplapi csatlakozóval rendelkezik, míg a DWA-643 a ma már egyes esetekben mindössze ExpressCard csatolóval rendelkező notebookok ideális kiegészítője. Mindkét eszköz kompatibilis a 802.11b/g protokollok mellett a 802.11n szabványtervezettel, átviteli sebességük elméleti maximuma 300 Mbps, egy N-es routerrel párba állítva végre valóban mobillá teszik a nagysebességű netezést. Az új eszközök természetesen már kompatibilisek a Windows Vistával is, sőt a DIR-615-höz letölthető a nemrégiben bejelentett Yahoo Widget.

A negyedikként bemutatott termék egy igazi mindenes: tartalmazza a D-Link ADSL 2/2+ modemét, mely a hazai szolgáltatók lépésétől függően akár 24 Mbps letöltési sebességet is támogat. Ezen felül draft n vezeték nélküli felülettel, QoS és TriplePlay támogatással valamint négy 10/100Mbps porttal rendelkezik. A DSL-2741B Wireless N ADSL 2+ Modem router természetesen kompatibilis a g szabvánnyal is.

Az ExpressCard október végétől, a másik 3 új termék október 15-től elérhető a D-Link Kiemelt SoHo partneri hálózatában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák