Connect with us

technokrata

Férfiak nem lehetnek nők!

Kütyük

Férfiak nem lehetnek nők!

A játékóriás kitiltja azokat a férfiakat, akik női karaktert választanak maguknak.

A kínai játékfejlesztő Shanda Entertainment leányvállalata, az Aurora Technology letiltotta a King of the World nevű online játékban azokat a férfi felhasználókat, akik női karakter mögé bújtak a játék során. A gyártó elmondása szerint a jövőben a női karaktert választóknak webkamerán keresztül kell hitelesíteni nemüket, és csak ezt követően hozhatnak létre a játékban női avatart.

Az még egyelőre nem világos, hogyan fog működni a szabály betartásának leellenőrzése, ám a fórumozók erősen kritizálják a döntést, mivel a szigorítás alapjaiban mond ellent annak a szabadságnak, melyet a játékszoftverek adnak. Ugyanis ezek egyik lényegesen vonzó tulajdonsága az, hogy megadják a lehetőséget mindenkinek mássá válni – akár csak egy játékidőre.

A másik fontos probléma, hogy a fordított esetek nincsenek megregulázva, ami azt jelenti, hogy a nők ellenben bármikor felvehetnek férfi karaktert a játék során. A tiltás mindenesetre így is legalább 17 ezer felhasználót fog érinteni.

Mint ismeretes, a Shanda Entertainment az ázsiai online játék piac egyik legnagyobb szereplője, mely különféle játékainak köszönhetően világszerte 460 millió előfizetővel büszkélkedhet.

A hatalmas sikert aratott World of Warcraft megalkotója, a Blizzard Entertainment szerint játékosainak 84 százaléka férfi, és 15 százaléka nő a való életben, azonban felhasználói által létrehozott avatarok 35 százaléka nő nemű.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom