Connect with us

technokrata

Valóra vált álom: a fantáziamobil életre kelt!

Kütyük

Valóra vált álom: a fantáziamobil életre kelt!

Ilyen, abszolút rendhagyó formavilágú mobiltelefont ritkán lát az ember.

Ha Olvasóink néhány pillantást vetnek az alábbi fotókra, hirtelen minden bizonnyal arra fognak gondolni, hogy ˝na megint egy újabb koncepciómobil, amiből soha nem lesz valóság˝. Félig meddig igazuk is van, hiszen ez a készülék egy évvel ezelőtt tényleg még csak egy koncepcióterv volt, mára viszont valóságos, kereskedelmi forgalomban kapható termék lett belőle. Kár, hogy az ilyen történetek általában csak Japánból eredeztethetőek, illetve, hogy ez a telefon is sajnos csak a szigetországban vásárolható meg, mindenesetre érdemes röviden áttekinteni, hogy pontosan mit is tud az újdonság.

A KDDI által forgalmazott, Infobar 2 nevezetű készüléket egy bizonyos Naoto Fukasawa tervezte és a Sanyo gyártósorain készül. A candybar, vagyis hagyományos kialakítású mobil 138 milliméter hosszú, 47 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 104 grammot nyom.

A hosszúkásra sikeredett Infobar 2-ben egy ugyancsak hosszúkás formájú kijelző teljesít szolgálatot, mely a legmodernebb OLED technológiára építkezik, felbontása pedig nem kevesebb mint 240×400 pixel. A 2 megapixeles kamera révén maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők, ezenkívül pedig említést érdemel még a microSD memóriakártyák támogatása, a beépített TV-tuner, a sztereó hangzás, az AGPS funkció, illetve a 290 perces beszélgetési idő és a maximum 350 órás készenléti idő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom