Connect with us

technokrata

A legfrissebb: B&O csúcstechnológia a Samsung F330 zenemobilban

Kütyük

A legfrissebb: B&O csúcstechnológia a Samsung F330 zenemobilban

Új információk érkeztek a Samsung nemrégiben bejelentett zenetelefonjáról.

A Samsung F330-ról eddig úgy tudtuk, hogy teljes mértékben dél-koreai fejlesztés, most azonban fény derült arra, hogy ereiben némi dán vér is csörgedezik, hogy ezzel az enyhe képzavarral éljek.

A Samsung ugyanis úgy döntött, hogy a telefon muzikális szekciójának kifejlesztésével a Bang & Olufsent bízza meg. A dánok ennek megfelelően betették a mobilba a kiváló hangminőséget produkáló Ice Power technológiát, ezenkívül pedig egy zeneszám felismerő megoldásról is gondoskodtak. Ez utóbbi leginkább a Sony Ericsson-féle TrakcID-hez hasonlítható: rádióhallgatás közben lehetőség van arra, hogy a készülék rögzítse a hallható zeneszám egy részletét, majd pedig azt egy központi szerver segítségével beazonosítsa, és a kijelzőn megjelenítse a szám előadóját és címét. A telefon sztereó FM rádiója egyébként RDS funkciós.

A keresztségben Samsung SGH-F330 nevet kapott és hivatalosan az IFA 2007 kiállításon bemutatott újdonság szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik és alaphelyzetben 103 milliméter hosszú, 48 milliméter széles, illetve 12,8 milliméter vastag. Összehasonlításképp, a nagyjából hasonló designnal megáldott Samsung U700 102,5x50x12,1 milliméter méretű.

A 2,1 colos képátlójú, TFT technológiára építkező display 262 ezer színárnyalatot képes a szemünk elé tárni, felbontása pedig jó szokás szerint 320×240 pixel (QVGA). Az LCD mellett található kiegészítő kamera VGA felbontású, a hátul elhelyezett, autofókuszos fő fényképezőgép révén pedig maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) fotók készíthetők.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung F330 wireless tantárgyból mindenképpen ötöst érdemel, hiszen GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA is került bele, ez utóbbi ráadásul 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességre képes. Természetesen a Bluetooth 2.0 (A2DP) és az USB 2.0 sem hiányzik a készülékből, egyedül talán csak a Wi-Fi-ről kell lemondanunk.

A 20 MB belső memóriás, microSD (TransFlash) memóriakártyákat kezelő Samsung F330 ára várhatóan 400 euró, vagyis mintegy 100 ezer forint körül fog alakulni. A kereskedelmi forgalmazás előreláthatólag októberben fog megkezdődni, és tudni lehet, hogy Európában többek közt a T-Mobile-nál is kapható lesz a készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom