Connect with us

Új zenemobil: gombok a csúcson

Kütyük

Új zenemobil: gombok a csúcson

A BenQ – immár a Siemens nélkül – bemutatta legújabb mobiltelefonját.

A tajvani gyártó munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a felhasználók számára sokszor szokott gondot okozni, hogy nehezen tudják elérni a zsebükben elhelyezett mobiltelefonjuk multimédiás funkcióit. Ahhoz, hogy ezen funkciók kezeléséhez ne kelljen hosszasan a zsebünkben turkálni, vagy pedig kivenni onnan a készüléket, a most debütált BenQ C30-nak a felső élén helyezték el azt a három dedikált gombot, melynek segítségével közvetlen módon érhetők el a különböző audiovizuális szolgáltatások. Ilyen például a zenelejátszó, a sztereó FM rádió, illetve a digitális fényképezőgép.

A kétnormás (GSM 900/1800 MHz) BenQ C30 hátsó szekciójában egy sajnos csak 0,3 megapixeles (VGA) felbontású kamera lakozik, mely autofókuszt és LED-segédfényt sem kapott. Cserébe az optika mellett nem egy, hanem rögtön két hangszóró található – a sztereóhangzás érdekében.

Az 1,8 colos képátlóval rendelkező kijelző 128×160 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A mindössze 77 gramm tömegű újdonság bővítőslotjába maximum 1 GB-os microSD (TransFlash) memóriakártyát lehet behelyezni, melyen MP3, AAC, vagy AVI állományokat is eltárolhatunk. Említést érdemel továbbá a GPRS adatátvitel, a WAP 2.0 böngésző, az USB 1.1 interfész, a 650 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor, illetve a 108×47,3×14,4 milliméteres méret. A BenQ C30 várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom