Connect with us

Spéci új TV-s mobil: LG U960

Kütyük

Spéci új TV-s mobil: LG U960

Megérkezett az LG legújabb TV-vevős mobilja, melyet kifejezetten az európai piacra szán a gyártó.

A most debütált LG U960 a tavaly tavasszal bejelentett LG U900 közvetlen utódmodelljének tekinthető. Az alapkoncepció változatlan maradt, vagyis a készülékről első pillantásra azt hihetjük, hogy egy szimpla sliderphone, kézbe véve azonban kiderül, hogy a kijelzőt tartalmazó felső rész nem elcsúsztatható, hanem elforgatható. Ily módon vízszintes orientációt kap a kép, mely ideális TV-nézéshez, illetve így varázsolható elő az addig rejtett szám/karakter billentyűzet.

Logikusan azt gondolnánk, hogy az LG U960 kisebb és egyben könnyebb, mint az LG U900, ez azonban sajnos nem így van. Az újdonság hosszabb, szélesebb és nehezebb mint elődje, igaz vastagsága némileg csökkent. A 123 gramm tömegű LG U960 egész pontosan 103,9 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 19,7 milliméter vastag.

A korábbi 1,3 megapixeles (1.280×960 képpont) fényképezőgép nyugdíjba vonult és átadta a helyét egy 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) kamerának. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 2,2 colos képátlóval rendelkezik, 320×240 pixeles felbontású és 18 bites színmélységű (262 ezer színárnyalat).

Wireless fronton említést érdemel többek közt a Bluetooth (A2DP) kontroller, az UMTS (videóhívás VGA kamerával), illetve a HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség). A telefonban 45 MB integrált memória van, mely microSD memóriakártyákkal bővíthető.

És a végére a lényeg: az LG U960 segítségével DVB-H szabványú mobil TV szolgáltatások vehetők igénybe. Mint ismeretes, a T-Mobile, illetve a Vodafone hazánkban valamikor a jövő év második felében kívánja beindítani kereskedelmi DVB-H szolgáltatását – az Antenna Hungária hathatós segítségével.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom