Connect with us

technokrata

Levegőben is használható egér

Kütyük

Levegőben is használható egér

A Logitech budapesti sajtótájékoztatóján bemutatkozott az MX Air nevezetű akkumulátoros, vezeték nélküli egér.

Ez egy olyan új lézeres eszköz, mely az asztalon és a levegőben tartva is használható. A TV-k távirányítójához hasonlóan az MX Air egeret kézben tartva, nyugodtan hátradőlve irányíthatjuk számítógépünket és élvezhetjük annak multimédia kínálatát.

Sok felhasználó számára a számítógép több, mint egyszerű munkaeszköz: egyre inkább központi helyet foglal el a digitális tartalmak, zenék, fényképek és filmek megjelenítésében, ehhez pedig újszerű vezérlési módszerek kellenek. A könnyed és kézben tartott navigáció három fontos műszaki megoldás ötvözésével lehetséges: a Freespace mozgáskövetés, a gesztus-parancsok és a vezeték nélküli adatátvitel. Ezekkel együttesen elég csak egy csuklómozdulat, hogy multimédia file-okat válasszunk ki és játsszunk le a számítógépen.

A Freespace mozgáskövető technológiát úgy fejlesztették ki, hogy a korábbi, levegőben tartott mutatóeszközök korlátai nélkül, pontos és gyors irányítást tegyen lehetővé. Ennek a szabadalmazott megoldásnak az alapjául MEMS (mikro-elektromechanikus) érzékelők, a digitális jelfeldolgozás és a vezeték nélküli rádiófrekvenciás adatátvitel szolgál. A három technológia ötvözése olyan egeret eredményezett, melyet felhasználója bárhogyan foghat, és bármilyen irányba mutathat vele, a vezérlés végig intuitív és egyszerű marad. Kifinomult algoritmusok különböztetik meg a szándékos kézmozdulatokat az apró remegésektől, melyek az eszköz levegőben tartásakor önkéntelenül is előfordulhatnak.

A gesztusok felismerése teszi az MX Air egeret igazán különlegessé. A hangerő beállításához például elég a hangerőszabályzó gombot nyomva tartanunk, és közben kezünkkel jobbra vagy balra inteni annak növeléséhez illetve csökkentéséhez. Hasonlóan, zenehallgatás közben egy körkörös kézmozdulat jobbra a következő dalra ugrik, míg ugyanaz a mozdulat balra az előző dalt ismétli meg.

A hagyományos görgetőkerék helyett az MX Air egéren egy nyomásérzékeny felület van. Ujjunkat az érintőlap felületén végighúzva görgethetjük dokumentumainkat, a görgetés sebessége pedig az ujjmozdulat sebességével arányosan változik. A levegőben tartott egéren a szokásos multimédia funkciókat (lejátszás, szünet, hangerő, némítás, léptetés) a hüvelykujjal elérhető nagy, narancssárgán megvilágított gombokkal aktiválhatjuk.

Az egér feltölthető akkumulátorokkal működik, az adatátvitelhez pedig a Logitech 2,4 GHz-es digitális vezeték nélkül technológiáját használja, mely 10 méteres hatótávolságot biztosít. Az elegáns töltőállomás nem sok helyet foglal az asztalon. A 2,4 GHz-es miniatűr vevőállomást akár asztali vagy laptop gépbe is bedughatjuk, és az egér máris üzemkész.

A Logitech MX Air Rechargeable Cordless Air Mouse ajánlott magyarországi végfelhasználói ára 39.000 forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin