Connect with us

technokrata

Minek a szex, ha ott a világháló?

Kütyük

Minek a szex, ha ott a világháló?

Inkább az online közeg, mintsem egy jó barát.

Az amerikaiak még a szexről is lemondanának az online világért cserébe – legalábbis ezt mutatja egy USA-ban végzett felmérés, mely során ezer amerikait faggattak ki. A megkérdezettek feladnának bármilyen barátságot, vagy rokoni köteléket az Internetért cserébe. A válaszadók fele szerint a világháló nélkül úgy érzik, hogy valami nagyon fontos dolog hiányzik az életükből. Negyedük arról számolt be, hogy jóval kevesebbet találkozik barátaival, minden ötödik pedig a szexről is képes lemondani a webezés miatt.

Ann Mack, a kutatást vezető JWT ügynökség igazgatója a Reuters-nek elmondta: „Az Internet elveszi az időt és az energiát olyan offline tevékenységektől, mint amilyen a szex, a személyes találkozás, a tévézés, az újság és magazin olvasás. Gondolom, ennek egy partner, vagy társ sem örül túlzottan.”

A televíziót és a mobiltelefont, mint nélkülözhetetlen szükségletet, is megelőzi az Internet-hozzáférés igénye. A tanulmány azt is bebizonyította, hogy az emberek egyre inkább keresik a mobil Internet lehetőségeit, hogy a web ne csak az otthon szentélyében legyen elérhető számukra.

Amellett, hogy a felmérés szerint az Internet elszemélyteleníti a világot, meg kell említeni, hogy a telekommunikáció hiányában régen – például az iskola befejeztével – hány barátság szakadt meg, és hogyan maradnak egyben ma a mobiltelefon és az Internet által. Az igazság sokkal közelebb áll ahhoz, hogy a technika inkább segíti az emberi kapcsolatok ápolását, a kontaktustartás megszilárdításában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom