Connect with us

technokrata

6x-os optikai zoomot kap a Nokia N95

Kütyük

6x-os optikai zoomot kap a Nokia N95

Egy távoli tárgyat, vagy eseményt szeretnénk lefotózni mobillal? Ez most már nem jelenthet gondot!

A fényképezős telefonok minősége és tudása rohamos léptékben fejlődik. Emlékezzünk csak vissza, hogy nem is olyan rég még ritkaság számba mentek a VGA-nál nagyobb, 1 megapixeles felbontású kamerás készülékek, ma viszont már nem is egy olyan telefon van jelen a piacon, melynek felbontása 3, vagy éppen 5 megapixel. A felbontás növelése azonban önmagában véve még kevés az üdvösséghez, ezért a gyártók rájöttek arra, hogy nem árt, ha autofókuszt is tesznek a kamerákba – a képélesség növelése érdekében. Azonban mi van akkor, ha a megörökítésre szánt téma túl messze van tőlünk, mi egyszerűen nem tudunk közelebb menni hozzá, a digitális zoomot pedig eleve parasztvakításnak tekintjük?

Ilyenkor jöhet jól az optikai zoom, ami azonban manapság még mindig olyan ritka, mint a fehér holló. A Sharp-féle 903-as és 904-es modellekben kétszeres nagyításra, a Nokia N93-ban és N93i-ben pedig háromszoros nagyításra képes az optikai zoom, de ezeket leszámítva nem sok hasonló szolgáltatási körü fotós mobilt találunk a piacon.

Addig is, amíg az optikai zoomos telefonok nem terjednek el széles körben, lehetőség van arra, hogy legalább utólagos módon optikai zoommal vértezzük fel a már meglévő készülékünket. A különböző mobil kiegészítők gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Brando nemrégiben vette fel a kínálatába az úgynevezett Mobile Phone Telescope-ot, ami nem más, mint egy a telefonok optikájára külsőleg felrögzíthető, hatszoros nagyításra képes mini objektív.

A manuális fókuszállítású készülék legújabb változata az 5 megapixeles felbontású Nokia N95-re applikálható fel, ára pedig 19 dollár (3.400 forint). Az olcsó objektívbe szerelt lencsék minőségéről egyelőre nincsenek információink.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom