Connect with us

technokrata

Rendkívül olcsó hívások mobiltelefonról

Kütyük

Rendkívül olcsó hívások mobiltelefonról

Már hazánkban is kapható a MobiGater SIP változata.

A MobiGater SIP termék VoIP-GSM átjáróként funkcionál, megoldást jelent a VoIP mobiltelefonnal való használatára, és egyesíti az alacsony percdíjakat a mobil hívások kényelmével – jelentette be az AlphaSonic Kft., a MobiGater kizárólagos magyarországi forgalmazója. A MobiGater Skype-GSM átjáróját februárban mutatták be, mely teljesen mobilizálta a Skype hívásokat az átjáró és egy SIM kártya segítségével. A most bemutatott SIP változat a VoIP hívásokat teszi mobiltelefonról is bárhonnan elérhetővé alacsony áron.

Az Eurodesing, a bolgár piac vezető VoIP eszköz gyártója mutatta be februárban a MobiGater Skype-GSM átjárót, mely USB-n keresztül a csatlakozik a számítógéphez, és a benne lévő SIM kártya segítségével mobiltelefonra továbbítja a Skype hívásokat, illetve mobilról a számítógép felé, melyen Skype szoftver fut. A MobiGater SIP hasonló elven működik, hiszen ebben az esetben a VoIP hívásokat továbbítja az átjáróban lévő SIM kártya segítségével a mobiltelefonra, és innen kezdeményezhetünk mobilhívásokat is, melyet szintén az átjáró továbbít a számítógép felé.

A MobiGater SIP bármely VoIP szolgáltatóval kompatibilis, a mobiltelefonról való híváskezdeményezés pedig teljes mobilitást kínál. Ebben az esetben a MobiGaterben lévő SIM kártya számát kell tárcsáznunk, és megadnunk a kívánt telefonszámhoz tartozó gyorshívószámot, melyet az átjáró továbbít a számítógépre. Így jön létre a VoIP kapcsolat. Csupán azt a tarifát kell fizetnünk, melyet a mobiltelefonunk és a MobiGaterben lévő SIM kártya közötti hívás percdíja jelent – ezért érdemes ingyenes vagy nagyon olcsó tarifájú, flotta, vagy családi kedvezménnyel rendelkező SIM kártyákat használni -, valamint a VoIP szolgáltató alacsony percdíját. Mobiltelefonunkon fogadhatunk bejövő VoIP hívásokat is, melyeket szintén a MobiGater továbbít a számítógépről.

A MobiGater SIP tökéletes megoldást jelent a nemzetközi hívások költségének csökkentésére. Segítségével nem szükséges a magas roaming vagy nemzetközi hívások díjait fizetnünk. A MobiGater SIP tárcsázásával csupán a mobiltelefon és az átjáróban lévő SIM kártya közötti tarifát, és a VoIP hívás díját fizetjük. Az átjáró ideális megoldás vállalatok számára, ahol a vállalati előfizetések ingyenes percdíjainak köszönhetően csupán a VoIP hívások díja jelent költséget. Így az irodán kívül tartózkodó munkatársak is alacsony VoIP percdíjjal beszélhetnek bármelyik munkatársukkal, vagy ügyfelükkel akár nemzetközi viszonylatban is.

További előnye a MobiGater SIP-nek, hogy nem kell megszakítania a számítógép előtt ülve megkezdett telefonhívást, ha közben el kellene indulnia. A MobiGater szoftver továbbító funkciójával megszakítás nélkül folytatható a beszélgetés mobil telefonon.

A MobiGater SIP már megvásárolható Magyarországon is, a termék kizárólagos disztribútorának, az AlphaSonic Kft. forgalmazásában. A készülék ajánlott bruttó végfelhasználói ára 50.000 forint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom