Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: fókuszban az üzlet

Kütyük

Nokia: fókuszban az üzlet

A Nokia az E51 készülékkel együtt jelentette be az Egyesített Mobilkommunikációs stratégiát.

A Nokia a vállalati mobilitás napján (szeptember 18.) a vállalati felhasználók és a vállalatvezetők igényeire válaszolva ismét tanúbizonyságot tett az üzleti mobilitás elterjesztésről. A vállalat bemutatta a Nokia Eseries portfolió legújabb tagját, a Nokia E51 üzleti okostelefont, melynek bemutatkozására a Nokia Egyesített Mobilkommunikáció keretében került sor: a Nokia e stratégiájának célja, hogy a mobilitást az egyesített kommunikáció területére is kiterjessze.

Az eseményen Antti Vasara, az Enterprise Solutions üzletág mobilkészülékekért felelős alelnöke a mobilmegoldások iránti igényt gerjesztő divatról és üzleti tendenciákról beszélt, amelyek közös alapját az internet jelenti. Vasara kiemelte, hogy a mobiltechnológia egyéni és üzleti felhasználása közötti határvonal egyre elmosódottabbá válik, a mobiltechnológiai fejlesztéseket és a technológiák elterjedését pedig a fogyasztói igények határozzák meg. A Nokia dolgozik jövőképének valóra váltásán, amely szerint a jövő mobilvilágában az üzleti felhasználók pont olyan könnyedén használhatják majd a mobilszolgáltatásokat munkájuk során, mint ahogy azt a magánéletükben teszik. Ugyanakkor a végfelhasználói igények kielégítése és a felismerhető üzleti eredmények elérése közti szakadék eddig általában megakadályozta, hogy a vállalatok stratégiai célú mobilmegoldásokat vezessenek be.

˝Most kedvezőnek tűnik a helyzet e ˝mobilszakadék˝ áthidalására, mert az üzleti felhasználók a megoldások segítségével bárhol könnyedén és kedvező áron együttműködhetnek, kommunikálhatnak és dolgozhatnak egymással˝ – mondta Vasara. ˝A vállalatok jelentős befektetéseket tettek az információs technológiák és a hagyományos egyesített kommunikáció terén, a Nokia pedig most olyan megoldásokat szállít, amelyekkel tovább bővíthető a befektetések haszna, mivel a mobilitás is bekerül az egyesített kommunikáció körébe˝.

A felhasználók például az új Nokia E51-es telefonnal és egyéb, a szélessávú cellás és vezeték nélküli LAN (WLAN) kapcsolatot egyaránt támogató, két sávos Nokia Eseries készülékekkel megtapasztalhatják, mekkora erőforrást jelent egy minden üzleti és személyes kommunikációs igényt kielégítő készülék, amely egyaránt biztosítja a vezetékes és az Egyesített Mobilkommunikáció előnyeit. A Nokia Eseries készülékek, így a Nokia E51, a Nokia E61i és a Nokia E90 Kommunikátor a vállalati telefónia-rendszerekkel, illetve a Nokia Egyesített Mobilkommunikációs megoldásokkal, többek között a Nokia Intellisync Call Connect for Ciscoval és a Nokia Intellisync Call Connect for Alcatel-Lucenttel történő akadálytalan integrációhoz készültek. Ezekkel a megoldásokkal a felhasználók megtapasztalhatják, mekkora erőforrást jelent, ha az összes kommunikációs igényüket – ideértve az asztali telefonhívás funkcióit, például a mellékek tárcsázását, a hívástartást, az átkapcsolást vagy a konferenciahívást – egyetlen mobil készülék teljesíti. A megoldások legalacsonyabb költségek lehetőségét kínálják a felhasználóknak a vállalati PBX-en keresztül, hiszen a hívásokat a WLAN hálózatra terelik, így csökkentik a havi vezeték nélküli kommunikációért és a nemzetközi kapcsolásokért felszámított díjat.

˝A Nokia Intellisync Call Connect for Cisco és a Nokia Eseries ideális megoldást jelentett az igényeinkre. Egyszerűen verhetetlennek bizonyult az univerzális készülék és a megoldás együttese. Alkalmazottaink így sokkal rugalmasabban dolgozhatnak. Csak egy készüléket kell magukkal vinni a telefonáláshoz és a névjegyzékük és naptáruk kezeléséhez˝ – mondta Wolfgang Senoner, az Omicron informatikai igazgatója. ˝Munkatársainknak így több ideje marad, és időben figyelmeztethetjük őket a megbeszéléseikre˝.

A Nokia E51 az üzleti célú készülékek Nokia Eseries portfoliójának része, amely a munkaerő mobilitását biztosító befektetések védelme révén támogatja a vállalatok üzleti mobilitási stratégiáját. A Nokia E90 kommunikátor, a Nokia E61i és a Nokia E65 mellé felsorakozó Nokia E51 készülék segítségével az üzleti felhasználók az irodában, külső helyszínen dolgozva és menet közben is együttműködhetnek, kommunikálhatnak és dolgozhatnak, ugyanakkor magánéletüket sem veszítik szem elől.

A Nokia Eseries készülékek, a Nokia Intellisync mobilszoftver platform és a Nokia Mobilkommunikációs megoldásai együtt jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalatok a hatékonyság magasabb lépcsőfokára lépjenek és versenyelőnyre tegyenek szert. A Nokia kínálata ugyanakkor a szolgáltatók és a rendszerintegrátorok számára is lehetőséget teremt az előfizetői bázis növelésére és a technológiák elfogadásának felgyorsítására.

A Nokia az Intellisync Mobile Suite révén tovább bővíti a végfelhasználók és a különböző méretű vállalatok lehetőségeit mobil e-mailjük elérésére. Mára világszerte negyvennél is több szolgáltató használja a Nokia Intellisync Mobile Suite-ot e-mail megoldások biztosítására, amelyekre több mint 3,6 millió ügyfél fizetett elő. A Nokia Intellisync Mobile Suite programcsomag az eltérő üzleti igényeknek megfelelően rugalmas telepítési modelleket kínál – kialakítható a tűzfal mögött, hosztolva vagy márkanév nélkül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés