Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyorsabb, mint valaha: itt a szélsebes USB 3.0

Kütyük

Gyorsabb, mint valaha: itt a szélsebes USB 3.0

Az USB eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol.

Az Intel és további iparági vezetők megalakították az USB 3.0 Promoter Group-ot, hogy így létrehozhassák a szupergyors USB csatlakozást, mely 5 Gbit/s sebességre képes – ez körülbelül tízszerese a jelenlegi adatátviteli sebességnek. A technológia, melyet a HP, NEC, NXP Semiconductors és a Texas Instruments vállalatokkal együtt dolgoztak ki, elsősorban a gyors szinkronizációt lehetővé tévő alkalmazásokat (sync-and-go) célozza meg a személyi számítógép, a felhasználói és a mobil szegmensekben, mivel ez egyre fontosabbá válik, amint a digitális média egyre jobban terjed, és a file-ok mérete elérheti akár a 25 GB-ot is.


Az USB (Universal Serial Bus) 3.0 egy olyan kompatibilitási szabványt jelent majd, mely ugyanolyan egyszerűen használható a plug-and-play megoldás által, mint a korábbi USB technológiák. Az 5 Gbit/s sávszélesség megcélzásával a technológia a vezetékes USB architektúrájához hasonlít majd. Ezenkívül az USB 3.0 specifikációt az alacsony energiafelhasználásra és a nagyobb hatékonyságra optimalizálták.

˝Az USB 3.0 a következő logikus lépés a PC-k népszerű vezetékes csatlakozási lehetőségei terén˝ – mondta Jeff Ravencraft, az Intel technológiai stratégája és az USB Developer Forum elnöke. ˝A digitális korban szükség van a nagy teljesítményre, a megbízható kapcsolódási lehetőségekre, hogy a mindennapok során képesek legyünk a hatalmas digitális tartalmakat mozgatni. Az USB 3.0 választ ad erre a kihívásra, miközben megtartja az egyszerű kezelhetőségi élményt, amit a felhasználók már szeretnek és el is várnak az USB technológiától˝.

Az Intel azért alakította meg az USB 3.0 Promoter Group-ot, hogy az USB Implementers Fórum (USB-IF) az USB 3.0 specifikáció szakmai szövetségeként működhessen. A kiegészített USB 3.0 specifikáció 2008 első félévében várható, az első USB 3.0 kompatibilis készülékek pedig előreláthatólag 2009-2010 körül debütálnak majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés