Connect with us

technokrata

GPS kerül a Motorola Q9 kommunikátorba

Kütyük

GPS kerül a Motorola Q9 kommunikátorba

Hasznos új funkciót kap a Motorola közelmúltban debütált smartphone-ja.

Az AT&T bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a Motorola Q Global kereskedelmi forgalmazását, ami tulajdonképpen nem más, mint a nálunk is kapható Motorola Q9 integrált GPS-vevővel felvértezett új kiadása. A Motorola kommunikátorát tehát az USA-ban hamarosan már navigálásra is lehet használni, azonban némi üröm az örömben, hogy az AT&T a külsős fejlesztésű GPS szoftverek számára vélhetően le fogja tiltani a GPS-hozzáférést, vagyis ily módon a fizetős TeleNav szolgáltatás használatára próbálja ösztönözni a felhasználókat.

A Motorola Q Global a nevéhez méltóan egy igazi világjáró telefon, már ami a négynormás (850/900/1800/1900 MHz), vagyis a világ számos országában használható GSM modult illeti. A Microsoft Windows Mobile 6 szoftveres készülék nem csak GPRS és EDGE, hanem UMTS és HSDPA hálózatokban is használható – a maximális letöltési sebesség 3,5G módban elérheti a 3,6 Mbit/s-ot. Az USB 2.0 és Bluetooth 2.0 kompatibilitás adott, de a Wi-Fi sajnos kimaradt a ketyeréből.

A Motorola Q kapcsán említést érdemel még a teljes értékű QWERTY billentyűzet, a QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú TFT kijelző, a 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) kamera, a microSD memóriakártyás bővíthetőség, illetve a mindössze 11,8 milliméteres vastagság. A Motorola Q9 európai változatát hazánkban jelenleg a Vodafone forgalmazza: a telefon előfizetéssel 83.970 forintba, VitaMAX csomagban pedig 99.990 forintba kerül. A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom