Connect with us

Hirdetés

technokrata

GPS kerül a Motorola Q9 kommunikátorba

Kütyük

GPS kerül a Motorola Q9 kommunikátorba

Hasznos új funkciót kap a Motorola közelmúltban debütált smartphone-ja.

Az AT&T bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a Motorola Q Global kereskedelmi forgalmazását, ami tulajdonképpen nem más, mint a nálunk is kapható Motorola Q9 integrált GPS-vevővel felvértezett új kiadása. A Motorola kommunikátorát tehát az USA-ban hamarosan már navigálásra is lehet használni, azonban némi üröm az örömben, hogy az AT&T a külsős fejlesztésű GPS szoftverek számára vélhetően le fogja tiltani a GPS-hozzáférést, vagyis ily módon a fizetős TeleNav szolgáltatás használatára próbálja ösztönözni a felhasználókat.

A Motorola Q Global a nevéhez méltóan egy igazi világjáró telefon, már ami a négynormás (850/900/1800/1900 MHz), vagyis a világ számos országában használható GSM modult illeti. A Microsoft Windows Mobile 6 szoftveres készülék nem csak GPRS és EDGE, hanem UMTS és HSDPA hálózatokban is használható – a maximális letöltési sebesség 3,5G módban elérheti a 3,6 Mbit/s-ot. Az USB 2.0 és Bluetooth 2.0 kompatibilitás adott, de a Wi-Fi sajnos kimaradt a ketyeréből.

A Motorola Q kapcsán említést érdemel még a teljes értékű QWERTY billentyűzet, a QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú TFT kijelző, a 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) kamera, a microSD memóriakártyás bővíthetőség, illetve a mindössze 11,8 milliméteres vastagság. A Motorola Q9 európai változatát hazánkban jelenleg a Vodafone forgalmazza: a telefon előfizetéssel 83.970 forintba, VitaMAX csomagban pedig 99.990 forintba kerül. A telefonról készített tesztünk az alábbi linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés