Connect with us

Motorola RIZR Z10: 3 megapixeles csúszka okostelefon

Kütyük

Motorola RIZR Z10: 3 megapixeles csúszka okostelefon

A Motorola elkészítette a nemrégiben debütált RIZR Z8 nagytesóját.

A MotoRIZR Z10 a Z8-aséhoz hasonló, egyedi szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik: a ˝kick slider˝ mechanizmus lényege, hogy a telefon hátoldala nem sík, hanem enyhén görbített formájú, így nyitott állapotban a kijelző enyhén meg van döntve a felhasználó felé.

A Z10 nem hagyományos mobil, hanem okostelefon besorolású: a készüléken Symbian 9.2 operációs rendszer, illetve a legújabb UIQ 3.1 felhasználói interfész kapott helyet. Az egyelőre ismeretlen méretű és tömegű telefonban egy QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, a karcolásnak állítólag minden korábbinál jobban ellenálló TFT LCD lapul, mely több mint 16 millió színárnyalatú és 2,2 colos képátlójú (35×50 milliméter).

Jó szokásához híven a Motorola ezúttal sem feledkezett meg a villámgyors adatátviteli technológiákról, vagyis a 3G-ről és a 3,5G-ről. A Z10-be került HSDPA kontroller révén akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető.

A 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont), autofókuszos kamera nyolcszoros digitális zoommal és LED-segédfénnyel, valamint videófelvevő (QVGA, 30 fps) képességgel van felvértezve, a 90 MB-os belső memória pedig maximum 4 GB-ig bővíthető, természetesen microSD memóriakártyák révén.

A sztereó Bluetooth-képes (A2DP), miniUSB csatlakozós Motorola RIZR Z10 decembertől lesz kapható, 400 eurós, vagyis mintegy 100-110 ezer forintos áron.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom