Connect with us

technokrata

Halláskárosodást okozhat a mobilozás!

Kütyük

Halláskárosodást okozhat a mobilozás!

Itt a legújabb tanulmány, a mobilok élettani hatásaival kapcsolatban…

…melyből kiderül, hogy a mobiltelefonok károsak lehetnek az egészségre, de nem olyan módon, mint ahogy azt eddig gondoltuk. Egy indiai kutatóintézet munkatársai arra világítottak rá, hogy a mobil készülékek talán nem is annyira az általuk kibocsátott elektromágneses sugárzás, hanem a hangszóróik által generált túl nagy hangerő révén ártalmasak az emberi egészségre.

˝Vizsgálataink szerint az embereknek az a füle, melyhez általában oda szokták tartani a mobiltelefont, sokkal jelentősebb halláskárosodát szenved el, mint a másik hallószervük. Az esetleges fülzúgás és a furcsa zajok észlelése olyan jeleknek számítanak, melyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni˝ – nyilatkozta a mintegy tizennyolc hónapos kutatási projekt vezetője.

A kutatásban száz, 18 és 45 év közötti életkorú tesztszemély vett részt, akik GSM szabványú mobiltelefonokat használtak. Az eredmények azt mutatták, hogy a halláskárosodás veszélye leginkább azokat fenyegeti, akik naponta több mint fél órát mobiloznak, és beszélgetőpartnereik magas frekvenciájú beszédhangon társalognak velük. A kutatást a közeljövőben egyébként tovább kívánják folytatni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom