Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egekben az eladások – viszik az olcsó iPhone csúcsmobilt

Kütyük

Egekben az eladások – viszik az olcsó iPhone csúcsmobilt

Az árcsökkentés megtette a hatását…

Az Apple szeptember 5. és szeptember 9. között nem kevesebb mint 136 ezer iPhone mobiltelefont adott el. Ez azt jelenti, hogy ebben az 5 napos időszakban naponta átlagosan 27 ezer készülék talált gazdára az Egyesült Államokban. Nem rossz adat, főleg annak ismeretében, hogy a szeptember 5. előtti hetekben naponta átlagosan 9-10 ezer Apple iPhone-t tudtak csak eladni. A gyártó a jelenlegi negyedév végéig várhatóan összesen mintegy 1,3 millió iPhone-t hoz forgalomba.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Apple munkatársai szeptember 5-én jelentették be, hogy a 8 GB-os Apple iPhone ára a korábbi 599 dollárról (112 ezer forint) 399 dollárra (74 ezer forint) mérséklődik, vagyis ettől a naptól kezdve majdnem 40 ezer forinttal olcsóbb a készülék. A gyártó ezzel nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az iPhone eladási mutatói tovább javuljanak. Érdekesség, hogy az Apple azokra is gondolt, akik a közelmúltban még teljes áron vásároltak iPhone-t, ők ugyanis most egy az Apple kereskedésekben beváltható 100 dolláros bónt kapnak a cégtől. Említést érdemel továbbá, hogy a kisebbik, 4 GB-os kapacitású iPhone-t kivonják a piacról, az utolsó darabokért pedig a korábbi 499 dollár (93 ezer forint) helyett már csak 299 dollárt (55 ezer forint) kell fizetni.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az amerikaihoz képest jelentősen továbbfejlesztett (16 GB, HSDPA) európai iPhone-t a Párizsban szeptember 25. és 29. között megrendezendő Apple Expo-n mutatják majd be hivatalosan. Emlékezetes, hogy az Apple idén januárban jelentette be a készüléket, mely az USA-ban június vége óta kapható a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés