Connect with us

technokrata

Óriás kijelzős GPS-navigáció: Panasonic Strada

Kütyük

Óriás kijelzős GPS-navigáció: Panasonic Strada

Nagy teljesítményű, könnyen használható hordozható navigációs rendszert vezet be a Panasonic az európai piacon.

A Panasonic bejelentette Strada CN-GP50N hordozható navigációs rendszerét. Ez egyben a Japánban és Észak-Amerikában már kedvező fogadtatásra talált Strada navigációs rendszerek első európai bemutatkozása. Maga a Strada elnevezés az út, utca jelentésű olasz szóból származik, olyan új irányzatot jelölve az autós navigáció területén, mely az ember, a jármű és az utak közti kapcsolatra helyezi a hangsúlyt.

A Panasonic Strada termékek képességei azonban messze túlmutatnak a GPS-navigáción, olyan átfogó autós szolgáltatást kínálva, mely magába foglalja a Panasonic mobil audiovizuális technológiáinak legjavát. Erre példa a kiváló képminőséget biztosító Strada Picture technológia, a kiváló hangminőségű Strada Sound és a multimédiás hálózatokat támogató Strada Link. A CN-GP50 az első Strada készülék, mely Európában bevezetésre kerül.

A CN-GP50 5 colos (12,5 centiméter) képátlójú érintőkijelzővel van felvértezve. Hangvezérlési funkciója vezetés közben is lehetővé teszi az úticél megadását, anélkül hogy az utazás biztonsága ezzel veszélybe kerülne.

Térképe összesen 37 európai ország úthálózatát fedi le, melynek frissítését a Panasonic az USB-csatlakozó segítségével teszi kényelmesebbé. A vezetés kényelmét a Strada rendszer számtalan jellemzővel szolgálja, ideértve például a fontosabb nevezetességek háromdimenziós ikonként történő megjelenítését, a tervszerű sávváltást elősegítő Lane Assistant funkciót vagy a sebességtúllépés esetén működésbe lépő figyelmeztetést. Ezenkívül a CN-GP50N valós idejű közlekedési információkkal is szolgál (RDS-TMC), melyek a külön beszerezhető vevőkészülék használata esetén a navigációs rendszer kijelzőjén jelennek meg.

A CN-GP50N támogatja a Bluetooth-képes mobiltelefonokat, beleértve nemcsak a kéz nélküli telefonhasználat lehetőségét, hanem például a mobiltelefon telefonkönyvének áthelyezését is a navigátorra, valamint a térképadatbázisban közérdekű helyként (POI) szereplő telefonszámok közvetlen hívását. Ezenkívül a rendszer SD memóriakártyán tárolt digitális állóképek megjelenítésére is képes.

A készülék várhatóan 400 eurós, vagyis mintegy 100 ezer forintos áron debütál majd a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom