Connect with us

Kiherélték a csúcsmobilt – szárnyaszegett Samsung F700

Kütyük

Kiherélték a csúcsmobilt – szárnyaszegett Samsung F700

Hivatalos információk érkeztek a dél-koreai gyártó sokak által várva várt újdonságáról.

A Samsung által ma kiadott sajtóközlemény szerint az SGH-F700 idén novemberben jelenik meg az európai kereskedések polcain. Némi csalódást jelent, hogy míg a korábbi híradások 7,2 Mbit/s-os HSDPA sebességről szóltak, addig a hivatalos sajtóanyag szerint ˝csak˝ 3,6 Mbit/s-os HSDPA kerül a telefonba. Pozitív meglepetés azonban, hogy a kijelző a várttal ellentétben nem 2,8 colos, hanem 3,2 colos képátlóval rendelkezik.

A Samsung F700-ról első pillantásra akár azt is hihetjük, hogy nem más, mint a közelmúltban debütált Apple iPhone. A hasonlóság azonban csak a külső megjelenés kapcsán érhető tetten, ugyanis a Samsung új készüléke technológiai szempontból jóval túlmutat az iPhone-on. A 432×240 pixeles felbontású TFT display természetesen érintésérzékeny, de az adatbevitel nem csak a kézírásfelismerés, hanem a szétcsúsztatást követően előbukkanó QWERTY billentyűzet segítségével is megoldható.

Az F700 egy új felhasználói interfészt kapott, mely idén a rangos IF díjat is elnyerte Design Kommunikáció kategóriában. A felhasználói felület (UI) a ˝Croix˝ elnevezést kapta, ami franciául annyit jelent: kereszt. Ez nagyban megkönnyíti a használhatóságot főleg olyan esetekben, mint a beviteli lehetőségek változtatásai, alapvető navigálási funkciók, tartalom hozzáférés, valamint a feladatok lefuttatása.

Az alaphelyzetben 112 milliméter hosszú, 56 milliméter széles és 16,4 milliméter vastag F700 nem csak GPRS, EDGE és UMTS, hanem HSDPA hálózatokban is használható. A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) telefon hátsó részében elhelyezett autofókuszos digitális fényképezőgépről eddig úgy tudtuk, hogy 5 megapixeles felbontású, a hivatalos sajtóanyagban viszont ezúttal már csak 3 megapixel szerepel. Kár érte!

Szólnunk kell továbbá a microSD memóriakártyák támogatásáról, a fejlett médialejátszó alkalmazásról, valamint a sztereó Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitásról. A Samsung F700 várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom