Connect with us

technokrata

A legszebb mobiltelefon

Kütyük

A legszebb mobiltelefon

A szépség megítélése ugyebár meglehetősen szubjektív dolog, de ez a készülék tényleg igen csak pofásra sikeredett.

A napokban Budapesten megrendezett Mobil Show kiállításon a design kategóriában a Samsung SGH-U700 típusjelzésű készüléke végzett az első helyen. A tavalyi Mobil Show-n egyébként ugyanebben a kategóriában az LG első európai csokimobilja, a KG800 kapott elismerést.

A Samsung U700 számára nem ez az első rangos elismerés, hiszen az Európai Kép- és Hangszövetség (EISA) döntése nyomán idén ez a telefon kapta meg az Európa legjobb mobiltelefonjának járó EISA díjat is. Mint ismeretes, a legnagyobb európai szórakoztató elektronikai magazinok szerkesztői által odaítélt EISA díjakkal számos technológiai kategóriában jutalmazzák a legjobb készülékeket.

Emlékezetes, hogy a dél-koreai gyártó a februári barcelonai 3GSM Világ Kongresszuson lebbentette fel a fátylat az U700-as készülékről. A keresztségben Ultra Edition 12.1 nevet kapott, szétcsúsztatható kialakítású újdonság vastagsága a gyártó típusjelzési szisztémájának megfelelően mindössze 12,1 milliméter vastag. Ehhez a vastagsághoz egyébként 102 milliméteres hossz és 50 milliméteres szélesség társul.

A háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett telefon egy igazi wireless fenomén, hiszen nem csak GPRS és EDGE, hanem UMTS és HSDPA is került bele. A HSDPA ezúttal egyébként egész pontosan 3,6 Mbit/s-os adatátviteli sebességet jelent.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző jó szokás szerint QVGA, azaz 320×240 pixeles felbontású, illetve 18 bites színmélységű (262.144 színárnyalat). Az előlapon elhelyezett, elsősorban videóhívásokhoz szánt kiegészítő kamera VGA szenzoros, a hátlapi 3,2 megapixeles fő fényképezőgép segítségével pedig maximum 2.048×1.536 pixeles fotók készíthetők. A fényképek élességéről autofókusz funkció gondoskodik,

A belső memória kapacitása 20 MB, a bővítőslotba microSD (TransFlash) memóriakártyák helyezhetők be. Említést érdemel továbbá az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, a sztereó Bluetooth (A2DP) támogatás, valamint az USB 2.0 csatlakoztathatóság.

A cikk írásakor a Samsung U700 a Pannonnál új előfizetéssel 49.980 forintba kerül, a Vodafone-tól pedig előfizetéssel, illetve VitaMAX csomagban 59.970 forint, illetve 75.990 forint ellenében vihető haza a készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom