Connect with us

technokrata

3 megapixeles, GPS-es okostelefon – Mio A702

Kütyük

3 megapixeles, GPS-es okostelefon – Mio A702

A Mio alaposan továbbfejlesztette az A701-es modellt, melyből azonban sajnos még így is hiányzik a 3G.

A gyártó a júniusi Computex kiállításon mutatta be először az A702-es készüléket, melynek hivatalos európai debütálására és részletes specifikációira egészen mostanáig kellett várnunk.

Mint ismeretes, a Mio nemrégiben jelentette be a nagysikerű A701 kistestvérének tekinthető A501-es modellt, a most érkezett A702 pedig értelemszerűen az A701 közvetlen utódmodellje.A Mio A702 rengeteget változott az A701-hez képest. Itt van rögtön az az örömteli változás, hogy eltűnt a készülék tetejéről az a bizonyos jól ismert kidudorodás, ezenkívül pedig fontos újdonság, hogy a kijelző alatt most már nem csak néhány fontosabb kezelőszerv, hanem egy komplett billentyűzet is helyet kapott.

A korábbi 1,3 megapixeles digitális fényképezőgép egy 3,2 megapixeles kamerának adta át a helyét, a képek élességéről pedig autofókusz funkció gondoskodik. Az elkészült fotók és videók a belső memóriában, illetve a bővítőslotba helyezett microSD memóriakártyákon tárolhatók el. A 2,7 colos képátlójú TFT kijelző 320×240 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú.

A Windows Mobile 6 Professional operációs rendszerrel és miniUSB csatlakozó aljzattal felvértezett Mio A702-ből természetesen a SiRFstar III chipsetes GPS sem hiányzik, ezenkívül pedig szólnunk kell még a sajnos csak 200 MHz-es frekvenciájú TI OMAP850 processzorról, a 64 MB RAM-ról, a 148 grammos tömegről, illetve a 110×57,5×16,5 milliméteres befoglaló méretekről. A wireless technológiák közül ezúttal a GPRS, az EDGE, a Wi-Fi és a Bluetooth 2.0 támogatott. Nagy kár, hogy az UMTS és a HSDPA kimaradt a masinából.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek