Connect with us

technokrata

1 milliós bírság a vezetés közben mobilozóknak

Kütyük

1 milliós bírság a vezetés közben mobilozóknak

A vezetés közben SMS-ezőknek és telefonálóknak a jövőben komoly büntetésekre kell számítaniuk.

Az Egyesült Királyságban a hatóságok minden korábbinál nagyobb erőkkel kívánnak fellépni a kormány mögött SMS-eket író-olvasókkal és a telefonálókkal szemben.

A szigetországban élőknek arra kell számítaniuk, hogy amennyiben rajtakapják őket, minimum 60 fontos, vagyis mintegy 23 ezer forintos pénzbüntetést kapnak. Ha azonban valakiről kiderül, hogy komolyan veszélyeztette a közlekedés biztonságát, akár 2.500 fontos, vagyis közel 1 millió forintos pénzbüntetést, vagy 2 éves börtönbüntetést is kaphat. Aki a kormány mögött mobilozva okoz halálos balesetet, a legrosszabb esetben 14 évre is rácsok mögé vonulhat. Hasonló büntetésre számíthatnak azok is, akik MP3 lejátszójukkal, vagy navigációs készülékükkel bíbelődnek vezetés közben.

Egy nemrégiben megjelent tanulmányból kiderül, hogy a kormány mögötti mobilozás körülbelül háromszorosára növeli egy bekövetkezendő baleset esélyét, de hasonló hatása van a vezetés közbeni evésnek és sminkelésnek is. A felmérés szerint ráadásul a fiatal sofőröknek az átlagnál is nagyobb az esélye, hogy balesetet szenvedjenek figyelmetlenségük miatt. A balesetek 80 százaléka, illetve a balesetveszélyes helyzetek mintegy 65 százaléka akkor fordul elő, amikor a sofőrök figyelmét legalább 3 másodpercig elvonja valami a vezetésről, legyen az egy csörgő mobiltelefon, vagy éppen egy finom szendvics.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom