Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európai iPhone csúcsmobil: 16 GB, HSDPA…

Kütyük

Európai iPhone csúcsmobil: 16 GB, HSDPA…

Jól értesült források szerint az iPhone európai debütálására már csak néhány hetet kell várnunk.

Párizsban szeptember 25. és 29. között rendezik meg az idei Apple Expo-t, mely rendezvényen várakozások szerint végre sor fog kerülni az iPhone európai bemutatkozására.

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az európai iPhone jelentősen fejlettebb lesz az amerikai piacon egy ideje már kapható első változatnál, ugyanis a gyártó szerint az öreg kontinensen magasabbak a vásárlói elvárások, mint az USA-ban. Ha minden jól megy, akkor az európai modellben már nem 4, vagy 8 GB, hanem 16 GB belső memória lesz, amivel az Apple jól odaverhet a riválisainak. Emlékezetes, hogy a Nokia nemrégiben bejelentett N81-es és N95-ös csúcstelefonjaiban 8 GB integrált memória van.

Az amerikai iPhone rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy csak GPRS és EDGE adatátvitel került bele. Nos, az európai változat a várakozások szerint UMTS hálózatokban is használható lesz, és talán még villámgyors (3,6 Mbit/s) HSDPA is kerül majd bele.

Az első európai Apple mobiltelefon kereskedelmi forgalmazása várhatóan november 1-jén kezdődik majd meg, amikor is többek közt a T-Mobile, a Vodafone, az Orange és az O2 is fel fogja venni a kínálatába a készüléket.

Ahogy arról már beszámoltunk, az Apple munkatársai a napokban bejelentették, hogy a 8 GB-os Apple iPhone ára az eddigi 599 dollárról (112 ezer forint) 399 dollárra (74 ezer forint) mérséklődik, vagyis mostantól majdnem 40 ezer forinttal olcsóbb a készülék. A gyártó ezzel nem titkoltan azt szeretné elérni, hogy az iPhone eladási mutatói tovább javuljanak. Érdekesség, hogy az Apple azokra is gondolt, akik nemrégiben még teljes áron vásároltak iPhone-t, ők ugyanis most egy az Apple kereskedésekben beváltható 100 dolláros bónt kapnak a cégtől. Említést érdemel továbbá, hogy a kisebbik, 4 GB-os kapacitású iPhone-t kivonják a piacról, az utolsó darabokért pedig a korábbi 499 dollár (93 ezer forint) helyett már csak 299 dollárt (55 ezer forint) kell fizetni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés