Connect with us

technokrata

Ébren tartja a mobil a gyerekeket

Kütyük

Ébren tartja a mobil a gyerekeket

A mobilokkal is nagyon óvatosnak kellene lenniük a szülőknek.

Ébren tartja a mobiltelefon a gyerekeket éjszaka – mutatta ki egy új kutatás. A kutatók vizsgálatai szerint ugyanis a gyerekek nagytöbbsége lefekvés után is használja a telefonját, és ez jelentősen növeli az alvásra szánt időt, ezzel szemben pedig növeli a fáradtságot.
Jan van den Bluck, a belga Leuven School tömegkommunikációs kutatóintézet munkatársa 1656, átlagosan 13-17 éves iskolás gyereket vizsgált meg.

Csupán 38%-uk mondta, hogy sosem használja a telefonját a lefekvési idő után, és csupén1,8%-uk fáradtsági szintje növekedett egy éven belül. Ellenben 3,3% azok közül, akik hetente egyszer használják a telefonjukat alvás helyett, sokkal fáradtabbnak bizonyultak és 5,5%-ra nő ez a szám, ha hetente többször is telefonálgatnak éjszaka.

„A szülők gyakran azért aggódnak, mert a gyerekek túl sok időt töltenek a tévé és az internet előtt, tartanak a média negatív befolyásolása miatt. Ezzel szemben a mobiltelefont csupán egy egyszerű kommunikációs eszköznek tartják, amely nagyon hasznos lehet vészhelyzetekben” – mondta van den Bulck. „A vizsgálatok kimutatták, hogy a mobilokkal is nagyon óvatosnak kellene lennünk, hiszen a fiatalok olyan széles körben használhatják, amelyet el sem tudunk képzelni.”

„A kommunikáció és a kapcsolattartás rendkívül fontos a fiatalok számára, és számukra a technika már biztosítja is ezt, többé-kevésbé folyamatosan. Rengeteg időt töltenek ezzel, és sokan az éjszaka közepén sem tudják abbahagyni.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom