Connect with us

Hirdetés

technokrata

T80: nem tank, hanem egy új mobiltelefon!

Kütyük

T80: nem tank, hanem egy új mobiltelefon!

Az IFA 2007 kiállításon többek közt a BenQ is képviseltette magát.

Emlékezetes, hogy a tajvani BenQ a júniusi Computex szakkiállítást használta fel arra, hogy fellebbentse a fátylat legfrissebb mobiltelefonos fejlesztéséről, mely a napokban megrendezett IFA 2007 kiállításon végre az európai piacon is bemutatkozott. A Belrinben most debütált újdonság nem BenQ-Siemens, hanem egyszerűen csak BenQ márkajelzéssel kerül majd forgalomba.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) BenQ T80 egy divatos megjelenésű, alaposan lekerekített formavilágú, szétcsúsztatható kialakítású készülék. A készülék pontos méret- és tömegadatait egyelőre sűrű homály fedi, azt viszont már most is tudni lehet, hogy ezúttal nem egy hagyományos mobiltelefonhoz, hanem egy okostelefonhoz van szerencsénk. Az operációs rendszer szerepét a legfrissebb Microsoft szoftver, a Windows Mobile 6 tölti be.

A 260 MHz-es órajelű Texas Instruments OMAP1030-as processzorral szerelt BenQ T80-ban 64 MB RAM és 256 MB ROM kapott helyet, a bővítőslotba pedig microSD memóriakártyákat lehet begyömöszölni. A 2,2 colos képátlóval rendelkező TFT display 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 16 bites színmélységű.

A készülék érdekessége, hogy többek közt NFC (Near Field Communication) technológiával is fel van vértezve. Az IFA 2007 rendezvényen a gyártó munkatársai elmondták, hogy ez a világ első olyan mobiltelefonja, mely microSD memóriakártyán tárolt NFC alkalmazásokkal van ellátva. Számos alkalmazási területen – többek között kártyás fizetésnél, tömegközlekedési jegyek használatánál, beléptetési rendszereknél -, ahol a tranzakcióban résztvevő eszközöket elegendő csak kis távolságra (kevesebb, mint 10 centiméter) közelíteni egymáshoz, világszerte egyre gyakrabban használnak NFC, vagyis fizikai kapcsolódást nem igénylő megoldásokat.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) BenQ T80 kapcsán említést érdemel még a 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) digitális fényképezőgép modul, a Bluetooth 2.0 (EDR) kontroller, valamint a Wi-Fi és UMA kompatibilitás. A kereskedelmi forgalmazás várhatóan 2007 utolsó negyedévében fog megkezdődni.

Végül pedig egy fotó a hasonló nevű, szovjet T80-as tankról, mellyel vélhetően kevesen fogják majd összetéveszteni a BenQ T80-as mobilt:



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés