Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már kapható a puccos Porsche mobiltelefon

Kütyük

Már kapható a puccos Porsche mobiltelefon

A vastag pénztárcájú vásárlóknak szánt Porsche mobil már meg is jelent a kereskedelmi forgalomban.

A német Porsche Design Group és a francia Sagem nemrégiben közös fejlesztésekbe kezdett, melynek első kézzel fogható gyümölcse nem más, mint az alábbiakban taglalandó, szétnyitható kialakítású mobiltelefon. Abszolút felsőkategóriás készülékről lévén szó, nem meglepő, hogy a telefonon sehol sem találunk olcsó műanyagokat, azok helyét ugyanis alumínium veszi át. Az egyetlen alumínium szeletből készített borításon kívül nem mehetünk el szó nélkül a speciális kijelzőüveg mellett sem, mely a fejlesztők szerint abszolút karcolásálló.

A P9521 típusjelzésű, nyár elején bejelentett mobiltelefon csukott helyzetben 91 milliméter hosszú, 48 milliméter széles és 18,4 milliméter vastag, vagyis csak nagy jóindulattal lehetne ultra-vékonynak nevezni, mint ahogy a 140 grammos tömeg sem teszi éppen pehelysúlyúvá a készüléket. Érdekesség, hogy ezúttal többek közt egy ujjlenyomat szenzort is kapunk a pénzünkért: ez az érzékelő nem csak a biztonság növelésére hivatott, hanem segítségével akár az is megoldható, hogy minden egyes ujjunkhoz más-más funkciót társítsunk. Magyarul, ha például a mutatóujjunkkal tapintunk rá a szenzorra, akkor elindul az e-mail kliens, ha pedig a középső ujjunkkal, akkor az a naptár alkalmazást kelti életre.

A 2,2 colos képátlóval rendelkező kijelző a megszokottól eltérően nem TFT, hanem AM-OLED technológiájú. A 262 ezer színárnyalatú panel 320×240 pixeles (QVGA) felbontású és 180 fokban elforgatható, vagyis egy laza mozdulattal a külső oldalra csavarható. A hátlapban egy 3,2 megapixeles felbontású kamera kapott helyet, mely a mai elvárásoknak megfelelően autofókuszos és optikája mellett vaku (dupla LED) is található.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) P9521 a GPRS és EDGE adatátvitelt támogatja, az UMTS-t és a Wi-Fi-t viszont sajnos nem. A készülék kapcsán említést érdemel még a Bluetooth 1.2 és USB interfész, a fejlett zene- és videólejátszó funkció, valamint a 3,5 órás beszélgetési idő és a 10 napos készenlét.

A telefon elsőként sajnos nem Európában, hanem Dél-Koreában vásárolható meg, még pedig átszámítva mintegy 350 ezer forintnak megfelelő összegért. Ez nem kis pénz, de a Porsche telefon még így is jelentősen olcsóbb, mint például az 1 millió forintos legolcsóbb Vertu luxusmobil, melyből akár még 20 millió forintos változat is kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés