Connect with us

technokrata

Mégsem házasodik a mobiltelefon és a notebook

Kütyük

Mégsem házasodik a mobiltelefon és a notebook

Már majdnem piackész állapotában dobták a készüléket.

Azzal indult a nyár, hogy a Palm bejelentette Foleo névre keresztelt, mindössze 10 colos képátlóval bíró mini-notebookját. Az 1,1 kilogrammos, Linuxot futtató készülék azon célból fejlesztették, hogy megfelelő eszközt adhasson a vállalat azoknak az ügyfeleknek, akiknek fontos az e-mailek akárhol, akármikor való elolvasása illetve a rá adott válasz azonnaliságának lehetősége. Az 500 dolláros noteszgépet az olyan okostelefonok – mint a Palm által készített Treo – használóinak szánta a vállalat, akik nem akarnak külön hordozható számítógépet magukkal cipelni csak azért, hogy reagálhassanak a fontos levelekre. A flash-es Foleo nem csak könnyű, de gyorsan használatba is vehető: hosszú bootolási folyamat nélkül kész a munkára, és képes Windows Mobile-t vagy Palm OS-t futtató okostelefonokkal való szinkronizációra (Bluetooth-on keresztül).

Két hete még a Foleo megjelenésének csúszásáról számoltunk be, és már akkor sejteni lehetett, hogy nincs minden rendben. Ezt igazolandó, tegnap hivatalosan, a vállalat saját blogján jelentette be a Palm, hogy felhagy a készülék további fejlesztésével. Legalábbis a jelenlegi kialakítás mellett nem viszik tovább a márkanevet, ehelyett következő generációs platformjukra koncentrálják fejlesztési erőforrásaikat, illetve arra, hogy az ezen alapuló első okostelefonokat minél előbb piacra hozhassák. A Palm közlése szerint a döntés ellenére nem fejezik be a Microsofttal való együttműködést: tovább folytatják a Windows Mobile platformra alapuló termékfejlesztést. Csupán kisebb hangsúllyal nyom latba ez az irány jelenleg.

Nehéz döntés volt a Foleo szemétbe dobása, mivel a termék már majdnem piacérett állapotban volt. A vállalat azonban meg van győződve arról, hogy jó irányba léptek; annak ellenére, hogy a kis gép által megcélzott piaci szegmensben továbbra is nagy potenciált látnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom