Connect with us

technokrata

Cyberpunkoktól a szexrabszolgákig

Kütyük

Cyberpunkoktól a szexrabszolgákig

Egyéni eszközökkel korunk világáról – videó!

Százezer dolláros nagyságrendű összeget fizetett a Time Warner prémiumcsatornájaként működő HBO azért, hogy a Linden Labs által fejlesztett Second Life-ban „forgathasson” filmet. A virtuális játéktérben készíteni tervezett, dokumentarista jellegű alkotás egy olyan férfi történetét mutatná bel, aki „eltűnt kaliforniai otthonából” és videotudósításokat kezdett küldeni a Második Életből. Molotov Alta történetének hét epizódját jövőre láthatnák a fizetős csatornát is fogni tudó tévénézők.

Többször írtunk már a Second Life-ról: a legismertebb 3D-s cybertér gyakorlatilag a való életet másolja, néhány olyan extrával kiegészítve, amire az ember ebben a világban nem képes. Komplett gazdasággal rendelkezik, saját valutája (lindeni dollár) van, és nem egy ember abból tartja el magát ideát, amit odaát keres. Vannak ingatlanmogulok, divatszakemberek, designerek és sokan mások, aki napi néhány órányi munkával és befektetéssel egész csinos havi apanázsra tesznek szert. A nagyobb vállalatbirodalmak szinte mind képviseltetik magukat a Second Life-ban: autógyárak, üdítőital-készítő cégek; sőt, még Hollywood is felhasználja a virtuális élettér nyújtotta lehetőségeket (machinima).

„Képi világban gazdag környezetet építhet fel az ember elképesztően rövid idő alatt a Second Life eszközeinek együttműködő használatával. A cybertér bepillantást enged a jövő animációs világába, milyen lehet öt évvel később.” – mondta Douglas Gayeton, a leendő filmsorozat készítője. Gayeton lelkesen mesélt terveiről: a My Second Life hét miniepizódjának mindegyike egy-egy szubkultúrát mutatna be, kezdve a cyberpunkoktól a szexrabszolgákig és a virtuális csövesekig.

A pilot epizód a lent látható lejátszógombra kattintva tekinthető meg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom