Connect with us

Kütyük

Skype 3.5

Automatikus újrahívás, pillanatkép-készítés videokonferenciákon – letölthető a legnépszerűbb VoIP szoftver.

Habár nem a Skype volt az első fecske a kétirányú online hangátvitelben, és a videotelefonálásban is „csak” ki tudja hányadikként mutat fel valamit, ez utóbbi legalább olyan ígéretes jövő elé néz, mint a VoIP. Az internetes telefonálás ugyanis egyértelműen a Skype megjelenésével indult robbanásszerű fejlődésnek, a korábbi megoldások csak amolyan szárnypróbálgatásnak minősültek. Reméljük, a szoftver hasonló forradalmat indít be a mozgóképet is támogató online kommunikáció terén.

Az új változat (letöltés itt) funkcióit teljes mértékben természetesen csak akkor tudjuk kiaknázni, ha mi magunk is rendelkezünk egy webkamerával. A 3-as (Windows-os) kiadás immár videobeszélgetések tartására is lehetőséget nyújt. A fejlesztők némileg változtattak a grafikus kezelői felületen is, a 2-es kiadáshoz képest. A tavaly óta az Ebay tulajdonban levő szoftverben lehetőség nyílik a kapcsolatlistánkon szereplő ismerőseink csoportokba rendezésére, illetve gyorsszűrőket is „ráereszthetünk” erre a listára (és a history-ra is). Ezenfelül új hangokkal is „találkozhatunk”, amikor egy felhasználó felcsatlakozik, távozik vagy üzenetet küld.

Ha már szóba került a history: ebben már megjelennek a korábbi file-átvitel részletei is, illetve a konferenciahívások és beszélgetések szintén visszakövethetők. Emellett áttervezték a hitelesítési kérelmet megjelenítő ablakot, a hívásablak kinézetét. A system tray-ben levő ikon animációja (mely a felhasználó által még le nem kezelt eseményekkor látható) is megváltozott. Olyan apró eltéréseket is megtapasztalhat a figyelmes felhasználó, mint a megújult bejelentkező animáció, az új telepítő és uninstall ikonok, a bejelentkezés és a felhasználó-létrehozás felületének megváltozása, illetve új hangok megjelenése. Emellett akár a szoftverrel is küldhetünk SMS-eket.

A szoftver legújabb, 3.5.0.229-es változata letölthető gyors Download szerverünk adatbázisából is. Az új kiadással pillanatképet lehet készíteni a videóról (Video Snapshot); ki/be lehet kapcsolni az automatikus újrahívást, illetve meg lehet adni a két esemény közti szünet idejét; frissültek a nyelvi file-ok és az IE plugin, valamint számos hibát javítottak a fejlesztők. Például a program hajlamos volt összeomlani, amikor a Do More menü megnyitása mellett a felhasználó befejezett egy hívást; de meg lehet említeni a Windows 98 alatti összeomlást is, amit videofogadáskor produkált az alkalmazás. Néhány ritka webkamerával hajlamos volt a hívás lefagyni, illetve a Send Money funkció nem működött. Ugyancsak problémát okozott néhány, nem támogatott videorögzítő eszköz – ezekre mind gyógyírt nyújt az új változat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom