Connect with us

Kémfotó: jön a nagysikerű Nokia E50 utódja!

Kütyük

Kémfotó: jön a nagysikerű Nokia E50 utódja!

A Nokia a jelek szerint szépen lassan elérkezettnek látja az időt népszerű okostelefonjának megújítására.

A mellékelt, sajnos nem túl jó minőségű felvételen egy candybar, vagyis teljesen hagyományos kialakítással rendelkező Nokia mobiltelefont láthatunk, melynek kijelzője felett egy bizonyos EXX típusjelzést láthatunk. Mondanom sem kell, hogy a készülék nem ezzel a furcsa típusjelzéssel kerül majd forgalomba, egyszerűen csak arról van szó, hogy a képen még egy nem teljesen végleges változatú telefon szerepel. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, ez a bizonyos titokzatos Nokia EXX nem más, mint a Nokia E50 hamarosan debütáló utód-, vagy esetleg testvérmodellje. Az újdonság részletes specifikációi egyelőre ismeretlenek – a fénykép alapján csak annyi állapítható meg, hogy a billentyűzetet az E50-hez képest teljesen újratervezték a finn designerek.

Nokia E50
A hivatalosan tavaly tavasszal bejelentett Nokia E50 elsősorban fejlett hangszolgáltatásairól, teljes körű SMS, MMS és e-mail kompatibilitásáról, valamint okostelefon mivoltáról ismerszik meg. A hagyományos kialakítású készülék 113 milliméter hosszú, 43,5 milliméter széles, 15,5 milliméter vastag és 104 gramm tömegű. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) újdonságból sajnos hiányzik a 3G támogatás, de a GPRS Class 10 mellett szerencsére a EDGE Class 10 adatátvitel is megtalálható benne.

A TFT technológiájú display QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontással bír, színmélysége pedig 18 bit (262 ezer színárnyalat). A beépített kamera 1,3 megapixeles felbontású, de a telefonnak létezik kamera nélküli változata is, amire vásárláskor érdemes lehet odafigyelni.

Az integrált memória 70 MB-os kapacitású, és akkor sincs gond, ha ez esetleg betelik, ugyanis adott a microSD memóriakártyák kezelése. A Symbian 9.1 operációs rendszert futtató, harmadik generációs S60 platformra épülő Nokia E50 kapcsán szólnunk kell még a BlackBerry támogatásról, a HTML böngésző alkalmazásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, a QuickOffice szoftverekről, valamint a Bluetooth és IrDA adatátviteli lehetőségekről.

A Nokia E50 a hazai szolgáltatók közül jelenleg a T-Mobile-nál kapható: 24 hónapos előfizetéssel 41.970 forintba kerül a készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom