Connect with us

technokrata

Ennél nincs vékonyabb!

Kütyük

Ennél nincs vékonyabb!

A Samsung Mobile bekerült a Guiness rekordok könyvébe.

Az először 1954-ben angol nyelven megjelent könyv 2008-as kiadásában a világ legvékonyabb mobiltelefonja címet a Samsung SGH-U100 kapta meg. Mint ismeretes, a világ legvékonyabb telefonját egészen a közelmúltig úgy hívták, hogy Samsung SGH-X820, vagy más néven Samsung Ultra Edition 6.9. Ezt a címet egy ideje azonban már egy másik Samsung modell birtokolja, még pedig egész konkrétan a Samsung Ultra Edition 5.9 (U100). A típusjelzésből könnyen kikövetkeztethető, hogy ezúttal mindössze 5,9 milliméteres vastagságról beszélhetünk! A hivatalosan a februári barcelonai 3GSM Világ Kongresszuson bejelentett, 66 grammos készülék 105,5 milliméter hosszú és 50 milliméter széles.

Az 1,9 colos képátlójú TFT kijelző 262 ezer színárnyalatú és 220×176 képpontos felbontású. Míg az elődmodellben egy 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép volt, addig a Samsung Ultra Edition 5.9 segítségével immár akár 3 megapixeles fényképek is készíthetők. A videófelvevős kamera mellett említést érdemel továbbá a 70 MB kapacitású belső memória, illetve a Bluetooth (A2DP) vezeték nélküli adatátvitel.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung újdonság GPRS és EDGE kompatibilis, vagyis az UMTS és HSDPA egyelőre még hiányzik belőle. A TV-kimenetes, USB 2.0 kompatibilis Samsung Ultra Edition 5.9 ára jelenleg 50-60 ezer forint körül alakul.

Az Ultra Edition II sorozatú Samsung modellekben elhelyezett folyadékkristályos kijelző modulok vastagsága 1,9 milliméter. A Samsungnál azonban szakadatlanul folynak a fejlesztések, így a közeljövőben debütáló Ultra Edition III termékcsalád tagjaiba várhatóan már 1,2 milliméter vastag LCD-ket fognak szerelni. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Samsung következő ultra-vékony, candybar, vagyis hagyományos kialakítású telefonja már csak alig 4,7 milliméter vastag lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom