Connect with us

technokrata

Óriás kijelzős új szuper-navigáció

Kütyük

Óriás kijelzős új szuper-navigáció

Az autós navigációs készülékek kijelzője szépen lassan egyre nagyobb lesz.

Elsődleges használati környezetében, az autóban kiemelt fontossággal bír, hogy egy navigációs eszköz mekkora méretű LCD-vel rendelkezik, hiszen hangbeli utasítások ide, vagy oda, vezetés közben sokszor jó ránézni a kijelzőre, hogy pontosan milyen útszakasz áll előttünk.

Egyes GPS-es mobilokban 2 és 2,8 col közötti képátlójú, relatíve kis méretű kijelzővel találkozunk, a navigációs PDA-kban pedig általában 3,5 colos panel teljesít szolgálatot, ami a legtöbb esetben már bőven elegendő felületet biztosít a különböző vizuális tartalmaknak. Az utóbbi időkben a PNA gyártók egyre nagyobb arányban alkalmaznak 4,3-4,5 colos, úgynevezett widescreen (16:9) kijelzőt, de most megjelent egy még ennél is nagyobb LCD-s új készülék.

A Harman/Becker a napokban Berlinben megrendezett IFA 2007 szakkiállítást használta fel arra, hogy bejelentse legfrissebb termékét. A Becker Traffic Assist 7928 névre keresztelt újdonságban egy nem kevesebb mint 4,8 colos (12,2 centiméter) képátlóval rendelkező érintőkijelző kapott helyet. Az SD memóriakártyával bővíthető, jól megtermett masinán a Navigon legújabb szoftvere, a Mobile Navigator 6 fut, mely immár háromdimenzióban is képes megjeleníteni az út melletti tereptárgyakat (például emlékművek, templomok). A rendszermemória a korábbi modellekhez képest a duplájára, vagyis 128 MB-ra nőtt.

A TMC-vevős, FM transzmitteres és természetesen Bluetooth kompatibilis Becker Traffic Assist 7928 ára a tudásához méltó: az európai térképekkel felvértezett készülék 550 eurós (140 ezer forint) áron debütál a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom