Connect with us

Hirdetés

technokrata

Óriás kijelzős új szuper-navigáció

Kütyük

Óriás kijelzős új szuper-navigáció

Az autós navigációs készülékek kijelzője szépen lassan egyre nagyobb lesz.

Elsődleges használati környezetében, az autóban kiemelt fontossággal bír, hogy egy navigációs eszköz mekkora méretű LCD-vel rendelkezik, hiszen hangbeli utasítások ide, vagy oda, vezetés közben sokszor jó ránézni a kijelzőre, hogy pontosan milyen útszakasz áll előttünk.

Egyes GPS-es mobilokban 2 és 2,8 col közötti képátlójú, relatíve kis méretű kijelzővel találkozunk, a navigációs PDA-kban pedig általában 3,5 colos panel teljesít szolgálatot, ami a legtöbb esetben már bőven elegendő felületet biztosít a különböző vizuális tartalmaknak. Az utóbbi időkben a PNA gyártók egyre nagyobb arányban alkalmaznak 4,3-4,5 colos, úgynevezett widescreen (16:9) kijelzőt, de most megjelent egy még ennél is nagyobb LCD-s új készülék.

A Harman/Becker a napokban Berlinben megrendezett IFA 2007 szakkiállítást használta fel arra, hogy bejelentse legfrissebb termékét. A Becker Traffic Assist 7928 névre keresztelt újdonságban egy nem kevesebb mint 4,8 colos (12,2 centiméter) képátlóval rendelkező érintőkijelző kapott helyet. Az SD memóriakártyával bővíthető, jól megtermett masinán a Navigon legújabb szoftvere, a Mobile Navigator 6 fut, mely immár háromdimenzióban is képes megjeleníteni az út melletti tereptárgyakat (például emlékművek, templomok). A rendszermemória a korábbi modellekhez képest a duplájára, vagyis 128 MB-ra nőtt.

A TMC-vevős, FM transzmitteres és természetesen Bluetooth kompatibilis Becker Traffic Assist 7928 ára a tudásához méltó: az európai térképekkel felvértezett készülék 550 eurós (140 ezer forint) áron debütál a kereskedelmi forgalomban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés