Connect with us

Itt a legújabb kavicsmobil: Motorola ROKR U9!

Kütyük

Itt a legújabb kavicsmobil: Motorola ROKR U9!

Az amerikai gyártó egy újabb kavicsmobillal jelentkezik.

A Motorola 2004-ben óriásit durrantott az első ultra-vékony mobiltelefon, a Motorola RAZR V3 bemutatásával, mely az azóta eltelt időkben is folyamatosan az eladási listák első felében szokott végezni. A vállalat aztán 2005-ben jelentette be a Motorola PEBL U6 névre keresztelt mobilt: ez a készülék nem vékonyságával, hanem lekerekített formáival hódított, de valahogy mégsem lett olyan sikeres, mint a RAZR.

Most minden jel arra mutat, hogy a Motorola hamarosan egy vadonatúj kavicsmobillal fog megjelenni a piacon. A PEBL stílus jegyében fogant Motorola U9 érdekes módon nem PEBL, hanem ROKR típusjelzést kapott, ami egyértelműen arra utal, hogy a telefon fejlett zenelejátszó funkciókkal rendelkezik.

A szétnyitható kialakítással rendelkező Motorola ROKR U9 a nemrégiben debütált Motorola RAZR2 V9-hez hasonlóan nagyméretű színes külső kijelzőt kapott, melyen három dedikált zenelejátszó gombot helyeztek el a fejlesztők. Az állítolag OLED technológiájú panel 128×160 pixeles felbontású és 65 ezer színárnyalatú. A TFT alapokon nyugvó belső kijelző jó szokás szerint QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és 18 bites színmélysége révén mintegy 262 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített kamera segítségével maximum 2 megapixeles felvételek készíthetők.

A vadonatúj microUSB interfészes készülékből a korábbi pletykákkal ellentétben sajnos hiányzik az UMTS, vagyis ezúttal be kell érnünk a GPRS és EDGE adatátvitellel. A belső memória 25 MB kapacitású, a telefon bővítőhelyébe pedig microSD memóriakártyák (maximum 4 GB) helyezhetők be. A csukott állapotban 90×48,6×16,4 milliméter méretű, 87,5 gramm tömegű Motorola ROKR U9 hivatalos bejelentésének időpontja egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom