Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile myFaves: fókuszban a barátok, ismerősök

Kütyük

T-Mobile myFaves: fókuszban a barátok, ismerősök

Érdekes új szolgáltatást honosít meg Európában a T-Mobile.

A T-Mobile myFaves névre keresztelt szolgáltatás az Egyesült Államokban már régóta közkedvelt, Európában viszont egyelőre még ismeretlen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a német T-Mobile a nyár közepén jelentette be, hogy Európában elsőként hamarosan beindítja a myFaves-t. A szolgáltatás részletei és árazása mindeddig ismeretlenek voltak, a most megrendezett berlini IFA 2007 szakkiállítás kapcsán azonban már a részletekre is fény derült.


Tisztázzuk gyorsan, hogy pontosan mit is takar ez a myFaves! A dolgot valahogy úgy kell elképzelnünk, hogy a mobiltelefonunk kijelzőjén megjelenik az általunk előre definiált öt legjobb barátunk, rokonunk, vagy ismerősünk fotója, akikkel minden korábbinál egyszerűbben léphetünk kapcsolatba, akár SMS, akár chat, vagy akár telefonhívás révén.

A könnyen személyre szabható felülettel rendelkező myFaves az Egyesült Államokban teljesen ingyenes hívásokat tesz lehetővé, bármely mobil, vagy vezetékes irányba – ennek havidíja 40 dollár (7.500 forint). A myFaves-be foglalt személyeket havonta egyszer lehet lecserélni. A T-Mobile egyébként abból a megfontolásból indította a myFaves-t, mely szerint a mobilosok az esetek 65 százalékában szinte mindig ugyanazt az 5 számot szokták tárcsázni.

És akkor most az első európai myFaves részletei: Németországban október 1-én indul a szolgáltatás, melynek havidíja az év végéig 15 euró (3.800 forint), a későbbiekben pedig 17,50 euró (4.500 forint) lesz. Az ügyfelek 5 eurócentért (13 forint) hívhatják a myFaves-be foglalt öt ismerősüket, az SMS-ek ára pedig 19 eurócent (48 forint). 5 eurós (1.300 forint) havidíj ellenében az SMS-ek ára a hívásokéhoz hasonló árszintre, 5 eurócentre csökken. A myFaves-en kívüli számokat relatíve magas áron, 29 eurócentes (74 forint) percdíjon lehet hívni.

Kíváncsian várjuk, hogy a hazai T-Mobile mikor veszi át a myFaves-t. Emlékezetes, hogy a magyar T-Mobile májusban vezette be némileg hasonló kedvezményét, a Friends-et. A Domino Friends kedvezmény 5 darab, a T-Mobile magyarországi hálózatán belüli hívószám hívására biztosít az előfizető Domino díjcsomagja szerinti díjakból 50 százalék kedvezményt. A kedvezmény időszaki díja 30 napra 990 forint. A kedvezménybe 5 hívószám eléréséig szabadon vonhatóak be a hívószámok, ezt követően a kedvezménybe bevont hívószámok körében módosításra a Domino egyenlegre történő feltöltésenként egy alkalommal és egy szám vonatkozásában van lehetőség. A Domino Friends kedvezmény a Domino díjszabásban szereplő összes díjcsomaghoz igényelhető. A kedvezmény a 1777-es számon elérhető Domino központon keresztül kapcsolható be, ahol lehetőség van megadni a kedvezménybe bevonandó számokat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés