Connect with us

technokrata

T-Mobile myFaves: fókuszban a barátok, ismerősök

Kütyük

T-Mobile myFaves: fókuszban a barátok, ismerősök

Érdekes új szolgáltatást honosít meg Európában a T-Mobile.

A T-Mobile myFaves névre keresztelt szolgáltatás az Egyesült Államokban már régóta közkedvelt, Európában viszont egyelőre még ismeretlen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a német T-Mobile a nyár közepén jelentette be, hogy Európában elsőként hamarosan beindítja a myFaves-t. A szolgáltatás részletei és árazása mindeddig ismeretlenek voltak, a most megrendezett berlini IFA 2007 szakkiállítás kapcsán azonban már a részletekre is fény derült.


Tisztázzuk gyorsan, hogy pontosan mit is takar ez a myFaves! A dolgot valahogy úgy kell elképzelnünk, hogy a mobiltelefonunk kijelzőjén megjelenik az általunk előre definiált öt legjobb barátunk, rokonunk, vagy ismerősünk fotója, akikkel minden korábbinál egyszerűbben léphetünk kapcsolatba, akár SMS, akár chat, vagy akár telefonhívás révén.

A könnyen személyre szabható felülettel rendelkező myFaves az Egyesült Államokban teljesen ingyenes hívásokat tesz lehetővé, bármely mobil, vagy vezetékes irányba – ennek havidíja 40 dollár (7.500 forint). A myFaves-be foglalt személyeket havonta egyszer lehet lecserélni. A T-Mobile egyébként abból a megfontolásból indította a myFaves-t, mely szerint a mobilosok az esetek 65 százalékában szinte mindig ugyanazt az 5 számot szokták tárcsázni.

És akkor most az első európai myFaves részletei: Németországban október 1-én indul a szolgáltatás, melynek havidíja az év végéig 15 euró (3.800 forint), a későbbiekben pedig 17,50 euró (4.500 forint) lesz. Az ügyfelek 5 eurócentért (13 forint) hívhatják a myFaves-be foglalt öt ismerősüket, az SMS-ek ára pedig 19 eurócent (48 forint). 5 eurós (1.300 forint) havidíj ellenében az SMS-ek ára a hívásokéhoz hasonló árszintre, 5 eurócentre csökken. A myFaves-en kívüli számokat relatíve magas áron, 29 eurócentes (74 forint) percdíjon lehet hívni.

Kíváncsian várjuk, hogy a hazai T-Mobile mikor veszi át a myFaves-t. Emlékezetes, hogy a magyar T-Mobile májusban vezette be némileg hasonló kedvezményét, a Friends-et. A Domino Friends kedvezmény 5 darab, a T-Mobile magyarországi hálózatán belüli hívószám hívására biztosít az előfizető Domino díjcsomagja szerinti díjakból 50 százalék kedvezményt. A kedvezmény időszaki díja 30 napra 990 forint. A kedvezménybe 5 hívószám eléréséig szabadon vonhatóak be a hívószámok, ezt követően a kedvezménybe bevont hívószámok körében módosításra a Domino egyenlegre történő feltöltésenként egy alkalommal és egy szám vonatkozásában van lehetőség. A Domino Friends kedvezmény a Domino díjszabásban szereplő összes díjcsomaghoz igényelhető. A kedvezmény a 1777-es számon elérhető Domino központon keresztül kapcsolható be, ahol lehetőség van megadni a kedvezménybe bevonandó számokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd