Connect with us

technokrata

Digitális tükörreflexes fényképezőgép a Panasonic-tól

Kütyük

Digitális tükörreflexes fényképezőgép a Panasonic-tól

A Panasonic bemutatta a DMC-L10-et, második cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgépét.

A DMC-L10 továbbfejlesztett 2,5 colos, 270 fokban elforgatható LCD-vel rendelkezik, mely Live View üzemmódban állandó élőképet biztosítva rendkívül szabad fotózást tesz lehetővé. A 10,1 megapixeles Live MOS szenzor gondoskodik a jó képminőségről, kiemelkedő szürkeárnyalati skálával és széles dinamikatartománnyal. A Szuperszonikus hanghullámos porvédő rendszer által biztosított porcsökkentés megakadályozza, hogy a porszemcsék a szenzorra tapadjanak, és így foltokat képezve rontsák a képminőséget. A Venus Engine III pedig jó minőségű képfeldolgozást és rövid reakcióidőt biztosít.

A DMC-L10 is alkalmazza a kifejezetten a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez kifejlesztett négyharmados rendszer nyílt formátumát objektívfoglalatánál. A Panasonic a vezető technológiák felhasználásával és a tükörreflexes fényképezőgépekkel kapcsolatban kialakult néhány mára már rég meghaladott, téves elképzelés megcáfolásával arra törekszik, hogy az élethű fényképek által nyújtott érzelmi élmény valóban összhangban legyen a digitális korral.

A DMC-L10 felszereltségéhez tartozik az új LEICA D VARIO-ELMAR 14-50 mm / F3.8-5.6 / MEGA O.I.S. objektív, mely kifejezetten digitális tükörreflexes fényképezőgéphez készült. A fényképezőgép és az objektív együtt DMC-L10K néven komplett szettben kapható.

A DMC-L10 a digitális tükörreflexes gépeknél az elsők között büszkélkedhet Arcfelismerő és Intelligens ISO-vezérlés funkciókkal. Az arcfelismerő rendszer érzékeli az emberi arcokat, majd a fókuszt és az expozíciót úgy állítja be, hogy az arc tisztán látható és megfelelően exponált legyen. Az Intelligens ISO-vezérlés érzékeli és méri a fotótéma mozgását, és ennek megfelelően állítja be az ISO-értéket és a zársebességet, hogy megakadályozza a képen a téma elmozdulásából eredő életlenséget. A Live View lehetővé teszi, hogy a felhasználó az expozíció kompenzálását, illetve a fehéregyensúly beállítását követően közvetlenül, előre leellenőrizze a készülő fotót. Ezenkívül a DMC-L10 a fotós egyéni ízlését is jobban kiszolgálja a Film üzemmódnak nevezett funkcióval, mellyel a felhasználó kiválaszthatja a szituációnak leginkább megfelelő általános beállítást. A kép elkészülte előtt lehetősége van mindezeket a beállításokat megerősíteni, így az eredmény mindig megfelel a várakozásainak. További lehetőségeket rejt a fényképezési helyzetnek megfelelően állítható képarány, 4:3, 3:2 vagy 16:9 aránnyal. A képen látható vízszintes és függőleges vonalakhoz való igazodást segédvonalak segítik, amelyek a kép megkomponálásakor megjeleníthetők az LCD-n.

Az objektív maximális gyújtótávolságát meghaladó nagyítás is lehetséges az Extra Optikai Zoom funkció segítségével, mely a nagyméretű, 10,1 megapixeles Live MOS szenzor középső részének tudatos használatával kibővíti a zoomtartományt, ha a felbontást alacsonyabb értékre állítjuk.

A Live View funkció rendkívül hasznos, de önmagában még nem tökéletesíti a tükörreflexes fényképezőgépet a maximális mértékben. Ezért alkalmazza a DMC-L10 a továbbfejlesztett hibrid típusú új AF-rendszert. A fáziskülönbség elven működő AF-rendszer a keresővel történő fotózáshoz ideális, míg a Kontraszt AF-rendszer felel meg leginkább a Live View használatához. Ugyanez a helyzet az AE-vel is. A nagy pontosságú és nagy sebességű TTL teljes blendenyílásra vonatkozó fénymérése 49 zónás többmintás érzékelő rendszerével segíti a keresőn keresztül való fotózást. A Live View alkalmazásakor ugyanakkor az expozíció mérése és beállítása a Live MOS szenzor segítségével történik, amely a teljes képi információ felhasználásával végzi a fénymérést, és 256-zónás, többmintás érzékelő rendszerrel végzi az értékelést, így jól kiegyensúlyozott expozíciót biztosít a teljes képen.

A fényképezőgép tetején található Üzemmód tárcsa elforgatásával közvetlenül elérheti a gyakrabban használt beállításokat, köztük az Automata üzemmódot, valamennyi P/A/S/M módot, valamint öt gyakran alkalmazott motívumprogramot és egy testre szabott (egyéni) üzemmódot, melyet saját igényei szerint állíthat be előre. Az üzemmód tárcsával közvetlenül kiválasztható motívumprogramok közé tartozik a Portré, Tájkép, Makró, Sport és Éjszakai portré üzemmód. Mindegyiknél további lehetőségek állnak rendelkezésre a finomabb beállításhoz; ez a Haladó motívumprogram mód (Advanced Scene Mode), melynek segítségével a felhasználó könnyedén készítheti el fotóit a fényképezési helyzetnek vagy egyéni elképzelésének megfelelően.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd