Connect with us

technokrata

Videó: érintőkijelzős Nokia csúcsmobil – iPhone módra

Kütyük

Videó: érintőkijelzős Nokia csúcsmobil – iPhone módra

A Nokia a jelek szerint megirigyelte az Apple első mobiljának a sikerét.

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a piacvezető finn gyártó tegnap Londonban tartotta meg Go Play nevezetű rendezvényét, melyen nem csak vadonatúj mobiltelefonok mutatkoztak be, hanem ezenkívül a Nokia a közeljövőt illető terveit is felfedte.

Az előadások közben levetítettek egy videót, melyen egy az Apple-féle iPhone-ra megszólalásig hasonlító, újgenerációs Nokia mobiltelefon volt látható. Ez az egyelőre ismeretlen típusjelzésű és vélhetően még csak koncepcióterv szintjén létező készülék az iPhone-hoz hasonló módon nem rendelkezik hagyományos nyomógombos billentyűzettel: a telefon szinte teljes felületét egy nagyméretű érintőkijelző uralja. Ahogy az a videón látható, a telefon automatikusan változtatja a kijelző orientációját, még pedig annak megfelelően, hogy függőlegesen, avagy vízszintesen tartjuk a készüléket. Ez oly módon lehetséges, hogy a telefonba többek közt egy mozgásérzékelő is került.

A Nokia munkatársai a Go Play rendezvényen egyébként megerősítették azon korábbi információkat, melyek szerint a cég jövőre vadonatúj, érintőkijelzős S60 okostelefonokkal fog megjelenni a piacon.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az Apple vajon mit szólt, amikor meglátta a Nokia ezen videófelvételét. Mint ismeretes, az Apple idén januárban jelentette be az iPhone-t, mely az USA-ban június végén debütált a kereskedelmi forgalomban, 4, illetve 8 GB-os változatokban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek