Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videó: érintőkijelzős Nokia csúcsmobil – iPhone módra

Kütyük

Videó: érintőkijelzős Nokia csúcsmobil – iPhone módra

A Nokia a jelek szerint megirigyelte az Apple első mobiljának a sikerét.

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, a piacvezető finn gyártó tegnap Londonban tartotta meg Go Play nevezetű rendezvényét, melyen nem csak vadonatúj mobiltelefonok mutatkoztak be, hanem ezenkívül a Nokia a közeljövőt illető terveit is felfedte.

Az előadások közben levetítettek egy videót, melyen egy az Apple-féle iPhone-ra megszólalásig hasonlító, újgenerációs Nokia mobiltelefon volt látható. Ez az egyelőre ismeretlen típusjelzésű és vélhetően még csak koncepcióterv szintjén létező készülék az iPhone-hoz hasonló módon nem rendelkezik hagyományos nyomógombos billentyűzettel: a telefon szinte teljes felületét egy nagyméretű érintőkijelző uralja. Ahogy az a videón látható, a telefon automatikusan változtatja a kijelző orientációját, még pedig annak megfelelően, hogy függőlegesen, avagy vízszintesen tartjuk a készüléket. Ez oly módon lehetséges, hogy a telefonba többek közt egy mozgásérzékelő is került.

A Nokia munkatársai a Go Play rendezvényen egyébként megerősítették azon korábbi információkat, melyek szerint a cég jövőre vadonatúj, érintőkijelzős S60 okostelefonokkal fog megjelenni a piacon.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy az Apple vajon mit szólt, amikor meglátta a Nokia ezen videófelvételét. Mint ismeretes, az Apple idén januárban jelentette be az iPhone-t, mely az USA-ban június végén debütált a kereskedelmi forgalomban, 4, illetve 8 GB-os változatokban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés