Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia Ovi: ilyen még nem volt

Kütyük

Nokia Ovi: ilyen még nem volt

Zene, játékok és térképek az Ovi legelső szolgáltatásai között.

A Nokia bemutatta az Ovit, a vállalat új internetszolgáltatási márkanevét. Az Ovi bemutatásával a Nokia kiszélesíti kínálatát – a mobil eszközök mellet internetszolgáltatások széles skáláját kínálja. A finnül ajtót jelentő Ovival a fogyasztók könnyedén elérhetik kiépült társasági hálójukat, közösségüket és tartalmaikat.

A Nokia az Ovi részeként bemutatta a Nokia Music Store (zenebolt) és az N-Gage szolgáltatást, melyekkel egyszerűen felfedezhetők, kipróbálhatók és megvásárolhatók számos előadó és kiadó zenéi és játékai, ideértve a csak a Nokián keresztül beszerezhető exkluzív tartalmakat is. Az Ovi égisze alatt a térképeket, városi útikalauzokat és még sok egyebet is közvetlenül a kompatibilis mobilkészülékeken kínáló navigációs szolgáltatás, a Nokia Maps is elérhető. A Nokia a következő hónapok folyamán további internetalapú szolgáltatásokkal kívánja szélesíteni az Ovi kínálatát.

A Nokia londoni Go Play rendezvényén a Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo bemutatta az ügyfeleknek az Ovit és az új Nokia szolgáltatásokat, és arról is beszélt, hogy a Nokia hogyan látja internetes vállalatként elképzelt jövőjét: ˝Az ipar haladási irányát az internetalapú élmények jelölik ki, és a Nokia számára az Ovi jelenti az internet és a mobilitás összekapcsolását. A Nokia a világ elsőszámú mobilkészülék-gyártó vállalata. A jövőben is nagyszerű készülékekkel állunk elő, amelyek lenyűgöző élményekkel és funkciókkal szolgálnak annak érdekében, hogy az emberek szabadon kiaknázhassák az internetben rejlő lehetőségeket˝.

˝Ezt az utazást az év elején a navigációs szolgáltatásainkkal kezdtük meg, most pedig az összes szolgáltatásunkat egyetlen, márkanévvel ellátott ajánlatban fogjuk össze: a Nokia Oviban. A következő 12 hónap során az Oviba újabb felhasználói felületre szánt elemeket, szolgáltatási csomagokat és internetes közösségeket vonunk be˝ – tette hozzá Kallasvuo.

Ovi
Az Ovi kapu a Nokia internetszolgáltatásaihoz, többek között a Nokia Music Store-hoz, a Nokia Maps-hez és az N-Gage játékokhoz. Emellett az internetes közösségek felé is ajtót nyit, így a felhasználók közvetlenül egy Nokia mobiltelefonról vagy egy személyi számítógépen keresztül egyetlen helyen hozzáférhetnek tartalmaikhoz, társaságukhoz és kapcsolataikhoz. Az Ovi.com első változata a tervek szerint 2007 utolsó negyedévében indul be angol nyelven, míg a további funkciók és nyelvváltozatok indulása 2008 első félévében várható.

Nokia Music Store
A Nokia Music Store világszerte a leghíresebb előadók, független kiadók illetve helyi művészek széles skálájának több millió felvételét kínálja. Az üzlet asztali számítógéppel, vagy egy kompatibilis Nokia készülékkel, például a Nokia N81-gyel vagy a Nokia N95 8GB okostelefonnal érhető el. Felkutathatunk új zenéket, megvehetjük a nekünk tetsző dalokat, vagy felrakhatunk egy később letöltendő számot a kívánságlistára. A megvásárolt dalokat könnyen átküldhetjük a mobilkészülékre, a beépített zenelejátszóval pedig menet közben is összeállíthatunk zenei válogatást és rendezhetjük a zenegyűjteményünket.

A Nokia Music Store teljes körű dal-streaminget kínál a személyi számítógépen, emellett egy-egy szám vagy egy egész album megvásárlását is lehetővé teszi. A dinamikus ajánló-motor és a műfajalapú instant zenelisták révén megnézhetjük, mások mit hallgatnak. A zenebolt ősszel a legfontosabb európai piacokon nyílik meg, és a következő hónapok folyamán pedig újabb üzletek kezdik meg működésüket. Európában egy szám 1 euróba kerül, míg az albumok ára 10 euróról indul, a személyi számítógépes streaming letöltés havi előfizetési díja pedig 10 euró.

N-Gage
Az N-Gage segítségével egyszerűen, közvetlenül a kompatibilis Nokia készülékről megtalálhatjuk, kipróbálhatjuk és megvásárolhatjuk a kiváló minőségű játékokat. A kompatibilis Nokia készüléken az N-Gage alkalmazást kiválasztva megnézhetjük a kapható játékok előzeteseit, kapcsolatba léphetünk barátainkkal, kritikákat olvashatunk és ingyenes demoprogramot tölthetünk le. A játékokért egyszerűen, hitelkártyával vagy a havi telefonszámlával együtt fizethetünk. A játékfejlesztő cégek, például az Electronic Arts és a Gameloft legnépszerűbb játékaikat teszik elérhetővé az N-Gage-en. Az alkalmazás a tervek szerint 2007 novemberétől lesz letölthető a www.n-gage.com címen.

˝Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek az érdekes tartalmakat úgy szeretnék elérni, hogy közben ne kelljen a számítógép vagy a tévé előtt ülniük. A Nokia Music Store és az N-Gage szolgáltatásaival a legjobb zenéket és játékokat közvetlenül a Nokia Nseries multimédiás számítógépekről lehet elérni˝ – mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia üzletágának ügyvezető alelnöke és igazgatója. ˝Arra számítunk, hogy a mobilkészülékek a digitális tartalmak élvezetének legnépszerűbb felületévé: egyfajta ´negyedik kijelzővé´ válnak. Az Ovi révén megvalósul az internetes szolgáltatásokról alkotott elképzelésünk, amely szerint az emberek bárhol és bármikor létrehozhatják, megoszthatják egymással és élvezhetik az adatokat, az érzéseket és az érzelmeket˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés