Connect with us

technokrata

Nokia Ovi: ilyen még nem volt

Kütyük

Nokia Ovi: ilyen még nem volt

Zene, játékok és térképek az Ovi legelső szolgáltatásai között.

A Nokia bemutatta az Ovit, a vállalat új internetszolgáltatási márkanevét. Az Ovi bemutatásával a Nokia kiszélesíti kínálatát – a mobil eszközök mellet internetszolgáltatások széles skáláját kínálja. A finnül ajtót jelentő Ovival a fogyasztók könnyedén elérhetik kiépült társasági hálójukat, közösségüket és tartalmaikat.

A Nokia az Ovi részeként bemutatta a Nokia Music Store (zenebolt) és az N-Gage szolgáltatást, melyekkel egyszerűen felfedezhetők, kipróbálhatók és megvásárolhatók számos előadó és kiadó zenéi és játékai, ideértve a csak a Nokián keresztül beszerezhető exkluzív tartalmakat is. Az Ovi égisze alatt a térképeket, városi útikalauzokat és még sok egyebet is közvetlenül a kompatibilis mobilkészülékeken kínáló navigációs szolgáltatás, a Nokia Maps is elérhető. A Nokia a következő hónapok folyamán további internetalapú szolgáltatásokkal kívánja szélesíteni az Ovi kínálatát.

A Nokia londoni Go Play rendezvényén a Nokia elnök-vezérigazgatója, Olli-Pekka Kallasvuo bemutatta az ügyfeleknek az Ovit és az új Nokia szolgáltatásokat, és arról is beszélt, hogy a Nokia hogyan látja internetes vállalatként elképzelt jövőjét: ˝Az ipar haladási irányát az internetalapú élmények jelölik ki, és a Nokia számára az Ovi jelenti az internet és a mobilitás összekapcsolását. A Nokia a világ elsőszámú mobilkészülék-gyártó vállalata. A jövőben is nagyszerű készülékekkel állunk elő, amelyek lenyűgöző élményekkel és funkciókkal szolgálnak annak érdekében, hogy az emberek szabadon kiaknázhassák az internetben rejlő lehetőségeket˝.

˝Ezt az utazást az év elején a navigációs szolgáltatásainkkal kezdtük meg, most pedig az összes szolgáltatásunkat egyetlen, márkanévvel ellátott ajánlatban fogjuk össze: a Nokia Oviban. A következő 12 hónap során az Oviba újabb felhasználói felületre szánt elemeket, szolgáltatási csomagokat és internetes közösségeket vonunk be˝ – tette hozzá Kallasvuo.

Ovi
Az Ovi kapu a Nokia internetszolgáltatásaihoz, többek között a Nokia Music Store-hoz, a Nokia Maps-hez és az N-Gage játékokhoz. Emellett az internetes közösségek felé is ajtót nyit, így a felhasználók közvetlenül egy Nokia mobiltelefonról vagy egy személyi számítógépen keresztül egyetlen helyen hozzáférhetnek tartalmaikhoz, társaságukhoz és kapcsolataikhoz. Az Ovi.com első változata a tervek szerint 2007 utolsó negyedévében indul be angol nyelven, míg a további funkciók és nyelvváltozatok indulása 2008 első félévében várható.

Nokia Music Store
A Nokia Music Store világszerte a leghíresebb előadók, független kiadók illetve helyi művészek széles skálájának több millió felvételét kínálja. Az üzlet asztali számítógéppel, vagy egy kompatibilis Nokia készülékkel, például a Nokia N81-gyel vagy a Nokia N95 8GB okostelefonnal érhető el. Felkutathatunk új zenéket, megvehetjük a nekünk tetsző dalokat, vagy felrakhatunk egy később letöltendő számot a kívánságlistára. A megvásárolt dalokat könnyen átküldhetjük a mobilkészülékre, a beépített zenelejátszóval pedig menet közben is összeállíthatunk zenei válogatást és rendezhetjük a zenegyűjteményünket.

A Nokia Music Store teljes körű dal-streaminget kínál a személyi számítógépen, emellett egy-egy szám vagy egy egész album megvásárlását is lehetővé teszi. A dinamikus ajánló-motor és a műfajalapú instant zenelisták révén megnézhetjük, mások mit hallgatnak. A zenebolt ősszel a legfontosabb európai piacokon nyílik meg, és a következő hónapok folyamán pedig újabb üzletek kezdik meg működésüket. Európában egy szám 1 euróba kerül, míg az albumok ára 10 euróról indul, a személyi számítógépes streaming letöltés havi előfizetési díja pedig 10 euró.

N-Gage
Az N-Gage segítségével egyszerűen, közvetlenül a kompatibilis Nokia készülékről megtalálhatjuk, kipróbálhatjuk és megvásárolhatjuk a kiváló minőségű játékokat. A kompatibilis Nokia készüléken az N-Gage alkalmazást kiválasztva megnézhetjük a kapható játékok előzeteseit, kapcsolatba léphetünk barátainkkal, kritikákat olvashatunk és ingyenes demoprogramot tölthetünk le. A játékokért egyszerűen, hitelkártyával vagy a havi telefonszámlával együtt fizethetünk. A játékfejlesztő cégek, például az Electronic Arts és a Gameloft legnépszerűbb játékaikat teszik elérhetővé az N-Gage-en. Az alkalmazás a tervek szerint 2007 novemberétől lesz letölthető a www.n-gage.com címen.

˝Tisztában vagyunk azzal, hogy az emberek az érdekes tartalmakat úgy szeretnék elérni, hogy közben ne kelljen a számítógép vagy a tévé előtt ülniük. A Nokia Music Store és az N-Gage szolgáltatásaival a legjobb zenéket és játékokat közvetlenül a Nokia Nseries multimédiás számítógépekről lehet elérni˝ – mondta Anssi Vanjoki, a Nokia Multimedia üzletágának ügyvezető alelnöke és igazgatója. ˝Arra számítunk, hogy a mobilkészülékek a digitális tartalmak élvezetének legnépszerűbb felületévé: egyfajta ´negyedik kijelzővé´ válnak. Az Ovi révén megvalósul az internetes szolgáltatásokról alkotott elképzelésünk, amely szerint az emberek bárhol és bármikor létrehozhatják, megoszthatják egymással és élvezhetik az adatokat, az érzéseket és az érzelmeket˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek