Connect with us

technokrata

Nokia N81: ez sem rossz!

Kütyük

Nokia N81: ez sem rossz!

Van szerencsénk bemutatni Olvasóinknak a Nokia N81 8GB kistesóját.

A Nokia megadja számunkra a választási lehetőséget: gigantikus méretű belső memória, bővítési lehetőség nélkül, vagy pedig épp fordítva, bővíthető, de elég karcsú integrált memória. Az általunk már bemutatott Nokia N81 8GB ugyebár 8 GB memóriával rendelkezik, de nem bővíthető, ellenben az alábbiakban ismertetendő, némileg olcsóbb Nokia N81-be már tehetünk microSD kártyákat. A gyári alapcsomagban piactól függően 1, vagy 2 GB-os kártyát találunk.

A 140 gramm tömegű, szétcsúsztatható kialakítású újdonság divatos szétcsúsztatható kialakítást kapott és alaphelyzetben 102 milliméter hosszú, 50 milliméter széles, illetve 17,9 milliméter vastag. A 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT display jó szokás szerint QVGA, azaz 320×240 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. A hátfalba szerelt digitális fényképezőgépben egy 2 millió pixelt számláló CMOS szenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók, illetve 640×480 képpontos (15 fps) videófelvételek készíthetők.

A Symbian operációs rendszer 9.2-es verziójára épülő Nokia N81 GPRS, EDGE és UMTS kompatibilis, a HSDPA-t viszont nem támogatja. A 802.11b/g WLAN kontoller és a Bluetooth 2.0 (A2DP) vezérlő szerencsére adott, mint ahogy a microUSB interfész is a telefon részét képezi. A telefonnal azonnal kereshetünk a Nokia Music Store zenebolt és az új N-Gage játékszolgáltatás zenéi és játékai között, melyeket a készüléken megvásárolhatunk, kezelhetünk és természetesen le is játszhatunk

Az 1.050 mAh kapacitású BT-6MT akkumulátor optimális esetben 410 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt biztosít a számunkra. Említést érdemel továbbá a sztereó FM rádió, a 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a dedikált zene- és játékgombok, illetve a Push To Talk támogatás. A piacon valamikor az utolsó negyedévben debütáló Nokia N81 okostelefon adók és kedvezmények nélküli fogyasztói ára 360 euró (92 ezer forint) körül fog alakulni. Ez az összeg egyébként mintegy 20 ezer forinttal marad el a Nokia 81 8GB árától.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek