Connect with us

technokrata

Perrel sem tudták eltaposni az MP3 oldalt

Kütyük

Perrel sem tudták eltaposni az MP3 oldalt

Újra indul a zenéket olcsón kínáló site, miután kiderült: törvényesen működött.

Az orosz illetőségű Allofmp3.com site-tal kapcsolatos eseményekről már számos alkalommal beszámoltunk; a lényeg, hogy a jogvédőknek nemrég végül sikerült bezáratni a boltot, vagyis az olcsó MP3-ak letöltési lehetőségének (egy időre) vége szakadt. Denis Kvaszov, a szolgáltatás korábbi tulajdonosa nem sokkal ezután azt nyilatkozta, hogy komoly szerzői jogi perrel kell szembenéznie – a vád szeretné elérni a bíróságnál, hogy három évnyi szabadságvesztésre és 590 ezer dollárnyi kártérítésre kötelezzék a férfit.

Ez azonban nem következett be: amint arról néhány hete írtunk, az orosz bíró döntése a szláv férfinek kedvezett: Kvaszovot felmentették a vád alól. „Az eljárás során nem merült fel meggyőző bizonyíték arra, hogy szerzői jogsértést követett el a vádlott.” – indokolta az ítéletet Jekatyerina Sarapova bírónő. Nem meglepő módon a férfi úgy döntött, hogy ennek tükrében tovább folytatja a boltot. Jelenleg ugyan még nem kínál dalokat a site, de a rajta olvasható információk szerint hamarosan újra indul a zenék értékesítése. Maga a közlemény augusztus 31-ére van dátumozva, az azonban nem derül ki belőle, hogy mikorra tervezi Kvaszov az üzlet folytatását.

Miért zavarta a jogvédőket a site megléte, mikor az pénzt kért a letöltésekért, és az orosz törvényekhez igazodóan jogdíjfizetésre is hajlandó? Nos, azért, mert egy kiskapu kihasználásával egy nagyságrenddel kevesebb összeget szolgáltatott be, igaz, legalább ugyanilyen mértékben voltak olcsóbbak a dalok, a nemzetközi szolgáltatásoknál kialakult viszonyokhoz képest. Az Allofmp3.com-on ugyanis nem zeneszámok, hanem letöltött megabyte-ok után kellett fizetni, így jóval kedvezőbb árfekvést tudott biztosítani az érdeklődőknek. Ezeket is csak azoknak a jogtulajdonosoknak fizették meg, akik hajlandóak voltak megállapodást kötni az üzemeltetővel – a nagy kiadók közül azonban természetesen egyik sem lépett üzleti kapcsolatba Kvaszovval. Pedig ez utóbbi – állítása szerint – több levelet is írt például az EMI és a Universal számára.

Let the war begin
A site megléte még egy visszafogott kereskedelmi háborút is kirobbantott az Egyesült Államok és Oroszország között. Ez utóbbi ugyanis már évek óta csatlakozni szeretne a WTO-hoz, vagyis a Világkereskedelmi Szervezethez. Az USA azonban arra (is) hivatkozva tartotta sakkban a szláv államot, hogy ez utóbbi eltűri a nyilvánvaló jogsértést az ország területén üzemelő szolgáltatástól. Gretchen Hamel, az észak-amerikai ország kereskedelmi képviseletében korábban komoly tárgyalásokat folytatott az Allofmp3.com ellenében, és tulajdonképpen ezek a tárgyalások vezettek a webhely megszűnéséhez.

Continue Reading
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd