Connect with us

technokrata

Mobil Show 2007: érintés nélkül

Kütyük

Mobil Show 2007: érintés nélkül

A Mobil Show 2007 kiállításon – a mobil szolgáltatások következő generációjaként – mutatkoznak be az NFC néven ismertté vált alkalmazások.

Egy vállalatokból, egyetemekből és felhasználói csoportokból létrejött európai konzorcium nyílt architektúrát dolgozott ki az NFC (kistávolságú rádiófrekvenciás kommunikáció) képes, azaz a fizikai kontaktust nem igénylő mobiltelefonos alkalmazások fejlesztésére, telepítésére és használatára. A NFC fejlesztések eredménye Magyarországon először a BNV-vel egyidejűleg megrendezésre kerülő Mobil Show-n kerül bevezetésre. A MobilShow szponzorai NFC tagkártyát vehetnek át, mely a Cream – MobilShow VIP kávézóban felhasználható és későbbiekben hűségkártyaként szolgálhat.

Számos alkalmazási területen – többek között kártyás fizetésnél, tömegközlekedési jegyek használatánál, beléptetési rendszereknél -, ahol a tranzakcióban résztvevő eszközöket elegendő csak kis távolságra (kevesebb, mint 10 centiméter) közelíteni egymáshoz, egyre gyakrabban használnak fizikai kapcsolódást nem igénylő megoldásokat. Mindez előrevetíti, hogy a mobiltelefon szolgáltatásainak ki kell egészülniük a készpénzes és kártyás fizetés lehetőségeivel, azonosítási és egyéb funkciókkal, ha egyre nagyobb teret akarnak hódítani az élet e fontos területein.

A StoLPaN projekt számos felhasználási lehetőség elemzésének és tesztelésének eredményét vette alapul keretrendszerének kidolgozásához, amely a technológia átjárhatóságát biztosította. A felhasználási módok vizsgálatai meghatározták azt is, hogy milyen üzleti szabályok mentén alakuljon ki az NFC-ökorendszer, amelynek tagjai az NFC-szolgáltatások gyártói, szolgáltatói és felhasználói.
A projekt eredményeit az egyes területek szabványügyi hivatalai ültetik át a gyakorlatba.

A keretrendszer a már piacon lévő érintkezés nélküli szolgáltatások egyesítésével a mobilpiacra való jutást segíti. A kidolgozott megoldás egységes technológiai környezetet hoz létre, függetlenül a készülékek és az operatorok által alkalmazott műszaki megoldásoktól és lehetővé teszi egyidejűleg több alkalmazás párhuzamos tárolását, használatát. A StoLPaN platform egyidejűleg támogatja az egyes szolgáltatások távoli managelését is, lehetővé téve a meglévő szolgáltatások bővítését, új értéknövelt funkciókkal való kiegészítését.

A kontaktus nélküli technológia egy másik alkalmazási területével, a logisztikával is foglalkozik a projekt. A termékek érintkezés nélküli címkézésével a vonalkódhoz képest új perspektívák nyílnak meg. A StoLPaN elkészítette az üzleti szabályok és a műszaki követelmények első verzióját. Hamarosan megjelenik a keret-alkalmazás első változata is, amely a jegyeladás és a zárt fizetési megoldások területén mutatja be az NFC technológia használatát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd